«Από τις 20 Αυγούστου έχουμε τρυγήσει τις πρώιμες ποικιλίες μας, ασύρτικο και μαλβάζια, μαζέψαμε συνολικά 20 τόνους σταφυλιών. Στα καφάσια μας μπήκαν άλλοι 30 τόνοι από cabernet και merlot, ακόμα 10 για το syrah μας. Αυτές τις μέρες τρυγάμε και το αγιωργίτικο, για άλλους 100 τόνους. Ηταν, δηλαδή, πολύ καλή φέτος η χρονιά για εμάς, με κλιματικές συνθήκες που ευνόησαν τα αμπέλια μας. Ετσι, φέτος θα βγάλουμε 50.000 φιάλες για την Ελλάδα, άλλες τόσες θα στείλουμε και στην Ολλανδία…», αναφέρει ο Κυριάκος Κορωνιώτης, ένας από τους περίπου σαράντα οινοπαραγωγούς γύρω από τη Νεμέα, ιδιοκτήτης 30 στρεμμάτων αμπελώνων, από τα 25.000 της περιοχής. «Επιδιώκουμε να βρίσκουμε την καλύτερη πρώτη ύλη, είναι και χόμπι μας – πέρα από δουλειά – η αναζήτηση κάθε φορά του καλύτερου αμπελιού. Για μας, τώρα είναι η «άνοιξη» της οινοποίησης, το γλέντι μας, γι’ αυτό και επιστρατεύουμε όλο το μεράκι μας! Τώρα, όμως, είναι και η μέγιστη δυσκολία: εδώ παίζονται τα πάντα, γιατί εμείς «μαγειρεύουμε» μόνο μία φορά τον χρόνο. Οχι μόνο πρέπει να βρούμε πελάτες, αλλά και να μας πληρώνουν κανονικά…», τονίζει.