Μάλιστα, έπειτα από απόφαση της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενισχύεται η περιφρούρηση των ΧΥΤΑ όλης της χώρας από τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας των δήμων, έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια αποκομιδής των σκουπιδιών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη, όχι μόνο των δημοτικών γκαράζ και Δημαρχείων, αλλά και νευραλγικών υπηρεσιών των δήμων, όπως πολεοδομιών, ληξιαρχείων, αλλά και ΚΕΠ.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εξάλλου, το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, σε συνεννόηση με 23 δευτεροβάθμιες υπηρεσίες του Δημοσίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, έκκληση απευθύνει η εκτελεστική επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) προς τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους «επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και σεβασμό στη δημόσια υγεία», ενώ ζητά συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ΠΕΔΑ, σε ανακοίνωσή της, δηλώνει πως σέβεται τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του χώρου και αναγνωρίζει τις σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση, λόγω των δύσκολων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και σταθεροποίησης της χώρας και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς αυτούς. 

Επιπλέον, προτείνει για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, οι εργαζόμενοι που τυχόν κριθεί ότι πλεονάζουν σε φορείς της Αυτοδιοίκησης να αναδιαταχθούν σε δήμους, που αντικειμενικά έχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό.

Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο δεν γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Αθήνας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Η κατάσταση στους δρόμους του Λεκανοπέδιου παραμένει τραγική, αφού μετά την χθεσινή και τη σημερινή νεροποντή, τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται διάσπαρτοι παντού.

Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί εάν διαπράττονται και κυρίως από ποιους, αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, οι οποίες συνδέονται με την απειλή της δημόσιας υγείας.

Η κ.Ράϊκου έδωσε εντολή να κληθούν οι υπεύθυνοι των Δήμων της Αττικής, προκειμένου να εξηγήσουν στον εισαγγελέα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται αποκομιδές σκουπιδιών, εφόσον δεν υπάρχει απεργία των εργαζομένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από