Εκφράζοντας, συγχρόνως, την αισιοδοξία του για το θετικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της Σλοβακίας, σχετικά με το Μηχανισμό Διάσωσης του ευρώ, ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε πως οι δυνατές επιπτώσεις στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα συζητηθούν αργότερα, σημειώνοντας: «Προς το παρόν ελπίζουμε σε θετική έκβαση της ψηφοφορίας».

Τόσο ο κ. Φάιμαν όσο και ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί ως προς μια διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, η οποία, όπως ανέφερε ο καγκελάριος, δεν πρέπει να αποκλείεται, όμως θα πρέπει πρώτα να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να αποφευχθεί, Και πρόσθεσε ότι δεν είναι σκόπιμο να φέρνει κανείς τον κατακλυσμό.

Από την πλευρά της η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, αναφερόμενη σε ενδεχόμενες επιπτώσεις για τη Σλοβακία, σε περίπτωση αρνητικής στάσης της σλοβακικής Βουλής, τάχθηκε κατά της ειδικής μεταχείρισης επιμέρους χωρών, παραπέμποντας στην υποχρέωση της Σλοβακίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κοινότητα