«Δεν πρόκειται να αγωνιστούμε αν δεν εξοφληθούμε» λένε οι διαιτητές!

Πότε μπορεί να γίνει αυτό; Οταν φυσικά εκταμιευτούν τα χρήματα για τα Ολυμπιακά Ακίνητα (υπάρχει απόφαση πληρωμής αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα μπουν στο ταμείο της ΕΟΠΕ).

Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15-16/10, αλλά με αυτές τις συνθήκες η ημερομηνία παραμένει άγνωστη. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (εκτός από τη Volleyleague). Σημειώνουμε δε, ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων, υπήρχε ήδη αναστολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Στα σωματεία επικρατεί απογοήτευση, αφού αρχές Νοεμβρίου έχει υποχρεώσεις στο προολυμπιακό τουρνουά η Εθνική Γυναικών. Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος να αρχίσει το πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο είναι μεγάλος. Η ΕΟΠΕ, βέβαια, εξακολουθεί παρά την αβεβαιότητα να αισιοδοξεί ότι η εκταμίευση των χρημάτων μπορεί να γίνει και μέσα στην εβδομάδα και το θέμα να λυθεί. «Η Εθνική δεν θα πραγματοποιήσει μεγάλη προετοιμασία για το προολυμπιακό τουρνουά, λόγω οικονομικών δυσκολιών, έτσι, δεν θα χαθεί αρκετός χρόνος σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα» υποστήριξε ο πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Η ομοσπονδία, πάντως, μοίρασε ποινές σε μέλη των εθνικών ομάδων. Μετά την εισήγηση της Δικαστικής Επιτροπής, επιβλήθηκε στον πρώην αρχηγό Νίκο Ρουμελιώτη αποκλεισμός δύο χρόνων από την Εθνική και πέντε αγωνιστικές όταν επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι ακόμα, επέβαλε εξάμηνο αποκλεισμό από την Εθνική σε τέσσερις αθλήτριες του Ηρακλή Κηφισιάς, τις Γιώτα, Λαμπρούση, Καραγκούνη, Ιβάνοβα και στο σωματείο αφαίρεση τριών βαθμών από το νέο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Αυτές οι ποινές έκαναν πιο βαρύ το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενώ παράλληλα η ΕΟΠΕ προτίμησε τέτοια εποχή να διοργανώσει ημερίδα μπιτς βόλεϊ!