Για μια ακόμη χρονιά το Mega συνεχίζει την προσπάθεια για σφαιρική εικόνα της επικαιρότητας με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού (με την Ολγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα) και με τις ενημερωτικές εκπομπές του που διατηρήθηκαν ανέπαφες, αν και με μικρότερο μπάτζετ.

«Να αναδεικνύουμε την αλήθεια χωρίς εκπτώσεις, χωρίς λαϊκισμούς και πυροτεχνήματα. Να αναδεικνύουμε την αλήθεια δίχως φόβο», είναι το ζητούμενο για τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Χρήστο Παναγιωτόπουλο, διότι όπως σημείωσε «διαπιστώνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση τρομοκράτησης των δημοσιογράφων».

Την επικαιρότητα στην αρχή της ημέρας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση η εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» με τους Δημήτρη Καμπουράκη, Γιώργο Οικονομέα και τους Μανώλη Αναγνωστάκη, Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο τέλος της εβδομάδας με την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». Τα πρόσωπα της επικαιρότητας προσκαλεί – προκαλεί σε «Ανατροπή» ο Γιάννης Πρετεντέρης, τα πώς και τα γιατί αναζητά στην «Ερευνα» ο Παύλος Τσίμας, ιστορίες του κόσμου αναδεικνύει στην «Εμπόλεμη ζώνη» ο Σωτήρης Δανέζης, «Πρωταγωνιστές» για τον Σταύρο Θεοδωράκη, είναι οι ήρωες μιας κοινωνίας σε κρίση, για την υγεία των οποίων ενημερώνει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στην εκπομπή «Ολα για την υγεία μου». Και φέτος εξάλλου το Μega καταγράφει σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Κάθε Τρίτη θα μεταδίδει αναμετρήσεις ομάδων του Chasmpion’s League και την πορεία της Εθνικής στο Euro Ουκρανίας – Πολωνίας.