Σε μια εποχή που τα περισσότερα κανάλια κάνουν περικοπές και έπαψαν να έχουν παραγωγές μυθοπλασίας και η διαφημιστική πίτα συρρικνώθηκε κατά τουλάχιστον 50% (από τα περσινά 800 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 350 εκατ. ευρώ) το Mega ετοίμασε τρία νέα σίριαλ, αλλά και μεταφορές στην ελληνική πραγματικότητα ξένων επιτυχημένων σειρών.

Και αυτό πέρα από τις δύο νέες καθημερινές σειρές αλλά και μια σειρά με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, παράλληλα με τα δύο καθημερινά σίριαλ – «Η ζωή της άλλης», «Μυστικά της Εδέμ» – που συνεχίζονται.

Από τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης θα δίνει ραντεβού ο Γιάννης Μπέζος, που κάνει έναν ιδιόμορφο μεγαλογιατρό στην «Κλινική περίπτωση». Ενα παράξενο παιχνίδι της ζωής, οδηγεί τον μεγαλοχειρουργό Μάρκο Στάικο να βιώνει μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας αφού από την καλύτερη κλινική του κόσμου βρίσκεται στο αγροτικό ιατρείο ενός χωριού.

Ο Στάικος είναι η ελληνική εκδοχή του δόκτορα Μάρτιν, αφού το στόρι της σειράς βασίζεται στη βρετανική επιτυχία «Dr Martin» με τον Μπέζο να έχει συμπρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τάσο Νούσια, Ζωή Ρηγοπούλου, Γιάννη Καπετάνιο, Μάρκο Λεζέ, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιώργο Δάμπαση.

Οι Μαρία Καβογιάννη και Θοδωρής Αθερίδης στη σειρά «Πίσω στο σπίτι» κάνουν ένα ζευγάρι παντρεμένων με παιδιά και εγγόνια που βγήκαν πρόσφατα στη σύνταξη για να μην τους προλάβουν τα νέα μέτρα. Ευελπιστούν, μάλιστα, αφού είναι τακτοποιημένα τα παιδιά τους, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: ένα μεγάλο ταξίδι. Η κρίση όμως είναι η πραγματικότητα η σκληρή σαν ύφαλος πάνω στον οποίο τσακίζεται το όνειρό τους και ναυαγεί. Διότι τα οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν παιδιά και εγγόνια να επιστρέψουν στο πατρικό και να μείνουν όλοι μαζί με τους γονείς τους… Παίζουν επίσης οι Αποστόλης Τότσικας, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Τζένη Θεωνά, Νίκη Αναστασίου κ.ά.

Επιστροφή στη μικρή οθόνη ως Βαγγέλης πραγματοποιεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην ελληνική προσαρμογή «Με λένε Βαγγέλη» της επιτυχημένης αμερικανικής «My name is Εarl». Ο Χαραλαμπόπουλος υποδύεται ένα ρεμάλι που έκανε τη ζωή του σε βάρος του περίγυρού του. Εκεί που η τύχη αρχίζει να του χαμογελά – κερδίζει στο Ξυστό 100.000 ευρώ – βλέπει τον Χάρο με τα μάτια του. Το σοκ τον κάνει να αναθεωρήσει τις αξίες του, φτιάχνει μια λίστα με όσους ξεγέλασε ή αδίκησε και αποφασίζει να επανορθώσει κάνοντας κάτι καλό για εκείνους. Με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Κλέλια Ρένεση, Αννα Δημητρίεβιτς, Μιχάλη Αφολαγιάν.

Σειρά χωρίς σενάριο τολμά και λανσάρει το Mega. Πέντε ηθοποιοί επιδίδονται σε κωμικούς αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια και κωμικά σκετς που δημιουργούν από ατάκες ή ιδέες που τους δίνει το κοινό στη σειρά «Κάψτε το σενάριο». Την ευθύνη φέρουν οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Βαγιάτας.

Εν τω μεταξύ οι βασιλιάδες καλά κρατούν. Κάποιους από αυτούς εντόπισε και απέκτησε το Mega. Οι Βασιλιάδες στην ομότιτλη καθημερινή κωμική σειρά είναι μια οικογένεια μεροκαματιάρηδων που παλεύει να αντέξει στην κρίση. Ενα βράδυ ο πάτερ φαμίλιας, Μάρος Βασιλιάς, σώζει από αυτοκτονία μια απελπισμένη μεγαλοκυρία. Τη φιλοξενεί, της γνωρίζει την πολυμελή οικογένειά του και της ξαναδίνει την όρεξη για ζωή. Εκείνη από ευγνωμοσύνη του εμπιστεύεται την τεράστια περιουσία της. Και οι Βασιλιάδες από μπατίρηδες γίνονται εκατομμυριούχοι. Με τους Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Κόκλα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Βασιλική Ανδρίτσου, Ζέτα Δούκα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κ.ά.

Σε καθημερινά απογευματινά νεανικά «Κλεμμένα όνειρα» ποντάρει, εξάλλου, το κανάλι. Οι ιστορίες του σίριαλ εκτυλίσσονται στο καλύτερο κολέγιο της πόλης με επίκεντρο την ανταγωνιστική σχέση ανάμεσα στο δημοφιλέστερο πλουσιόπαιδο του σχολείου και ενός παιδιού φτωχικής οικογένειας που πάει να σπουδάσει στο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με υποτροφία. Με τους Αλέξανδρο Σταύρου, Ελισάβετ Μουτάφη, Αθηνά Οικονομάκου, Βάσω Λασκαράκη, Ορφέα Παπαδόπουλο.

Για ένα πρόγραμμα που δεν είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα και το οποίο είναι σε επικοινωνία με τον τηλεθεατή έκανε λόγο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του καναλιού, Χάρης Γούλιος, μιλώντας για ένα μείγμα ενημέρωσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Σημειώστε δε πως το πρόγραμμα του σταθμού θα εκπέμπεται σε εικόνα 16:9 (ευρεία οθόνη) ενώ παράλληλα θα υπάρχει μέριμνα και για τους τηλεθεατές με προβλήματα ακοής με υποτιτλισμένες εκπομπές.