Κι έγινε Γάγγης

ο Κηφισός…

Αγαπητή κ. Αθηναίου μου,

Εχει χιούμορ ώρες ώρες. Και μάλιστα μαύρο. Αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, αν μη τι άλλο. Τι είπε ο Πρωθυπουργός μας; «Δεν θα γίνουμε Ινδία», ως προς τις εργασιακές σχέσεις. Σωστά. Διότι τείνουμε να γίνουμε Πακιστάν. Σάμπως τι μένει; Μόνο να αρχίσει να ανθεί και η παιδική δουλεία.

Φιλικά, Ευθύμιος Χιόνης, Φιλοθέη

«Στης Ινδίας τα στενά, στα νερά του Γάγγη/ βρέθηκα χαράματα να χορεύω φάνκι/ όσο κι αν προσπάθησα να το εξηγήσω/ στην Ασία ένας μικρός μού είπε «είστε πίσω, είστε πίσω»», τραγουδούσαν τα Μωρά στη Φωτιά, αγαπητέ Ευθύμιε, σαν προανάκρουσμα…

Κόλλυβα, παξιμάδια και χαρέεεεες

Αγαπητή Φοίβη,

Θα πρέπει να παραδεχθούμε το θαυματουργόν της τρόικας. Από την ώρα που πάτησε το πόδι της στη χώρα μας, ένας σεβαστός αριθμός συμπατριωτών μας ξαναβρήκε το φως του, ξανάκουσε ή ξαναπερπάτησε.

Θαύμα μέγα ή κάνω λάθος;

Ευχαριστώ, Παντελής Μακρής,

Κορυδαλλός

Δεν μένει, αγαπητέ Παντελή, παρά να αρχίσουμε να παιανίζουμε το «Μιράκολο» του Σαββόπουλου: «Εσείς που στην πανήγυρη σαν πάτε του Θησέα,/ βουτάτε όλα τα κόλλυβα κι όλα τα παξιμάδια/ μεγάλη τύχη να ‘χετε που ευτυχισμένοι να ‘στε/ κι εσείς που συμβαδίζετε το δρόμο για το δίκιο» (που είναι και λίγο γλειφτικό για να μας λυπηθούνε).

Χαράδρες γούστου

Αγαπημένη μου Φοίβη,

Οπως έμαθες – φαντάζομαι – ακυρώθηκε τελικά η μεγάλη συναυλία της Αρλέτας στο Ηρώδειο την περασμένη Πέμπτη (6 Οκτωβρίου). Η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας της Αρλέτας επικαλέστηκε την πανελλαδική απεργία και τις κινητοποιήσεις εκείνης της ημέρας ως αιτία για τη ματαίωσή της – η οποία είχε ήδη μετατεθεί από τις 5 στις 6 Οκτωβρίου, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε εμπόδιο για την εν λόγω μεγάλη συναυλία της Αρλέτας στο Ηρώδειο.

Κάτι δεν μου πήγαινε όμως καλά, Φοίβη μου. Και ψάχνοντας βρήκα πως εκείνη την ημέρα – που θα γινόταν η μεγάλη συναυλία της Αρλέτας στο Ηρώδειο – απεργία είχαν μόνο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Φυλακών Κέρκυρας (για την ακρίβεια και αυτοί είχαν απλώς στάση εργασίας 08.00-11.00 και 15.00-18.00). Και απ’ ό,τι καταλαβαίνω, δεν αποτέλεσε η παραπάνω στάση εργασίας αιτία για τη ματαίωση της μεγάλης συναυλίας της Αρλέτας στο Ηρώδειο.

Βλάσης Κασαβέτης

Μας εντυπωσιάζετε, αγαπητέ Βλάση, ακόμη μία φορά με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες σας. Τώρα ενδιαφερόμαστε και για τα «50 χρόνια Αρλέτα»; (ή μήπως είναι 60 χρόνια;). Από τη Φωτεινή Δάρρα και την παρέλαση βραδινών φορεμάτων της, τις προάλλες, στη μεγάαααααλη συναυλία της Αρλετίτσας με την κιθαρούλα της, με φόντο το ρουστικάκι το Ηρωδειάκι, μάλλον ιλιγγιώδες είναι το καλλιτεχνικό σας σλάλομ. Ούτε τα μέτρα για την οικονομία δεν έχουν τέτοιες… χαράδρες!