Εντονη αντιπαράθεση για τις καταλήψεις των σχολείων σημειώθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Η υπουργός επέκρινε δριμύτατα το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΜΕ και εξωσχολικά στοιχεία υποκινούν τις μαθητικές καταλήψεις, τόνισε ότι η «εκπαιδευτική κοινότητα δεν έχει ανάγκη την κηδεμονία του ΠΑΜΕ», μίλησε για «λογική της κραυγάζουσας μειοψηφίας που δεν μπορεί να περάσει» ενώ ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους διευθυντές που – όπως είπε – «ακόμη και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας κρατούν τα σχολεία ανοιχτά».

Οταν δε η υπουργός Παιδείας κάλεσε τον βουλευτή του ΚΚΕ να καταδικάσει «τα φαινόμενα βανδαλισμού και τις καταστροφές στα σχολικά συγκροτήματα που τελούν υπό κατάληψη», ο κ. Θ. Παφίλης αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι «αλλού αυτά, κομμένα αυτά για τους βανδαλισμούς στο ΚΚΕ».

Τα πνεύματα «άναψαν» με την παρέμβαση αυτή καθώς η κ. Διαμαντοπούλου έσπευσε να απαντήσει πως «αυτού του είδους τον τσαμπουκά που θα μου λέτε εμένα που είμαι υπουργός και εσείς που είστε βουλευτής μέσα στο Κοινοβούλιο «κομμένα αυτά», εκεί που σας παίρνει».

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως έχει «πολιτικό θράσος όταν προσπαθεί να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στους μαθητές που αντιδρούν με την πολιτική της» και ότι «θέλει δειλούς νέους, υποταγμένους στο σύστημα εφαρμόζοντας πρακτικές και συκοφαντώντας ό,τι κινείται και αντιστέκεται».