1Ενα δολάριο δεν μπορεί να φιμώσει τον διαδηλωτή, η έλλειψή του όμως σίγουρα μπορεί να τον οδηγήσει στον δρόμο. Η επιδημία αγανάκτησης εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την κρίση, την ανεργία και την απληστία των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι εξεγερμένοι Αμερικανοί είναι πιθανόν να έχουν αντλήσει έμπνευση από τους πρώτους διδάξαντες – από εμάς και τους Ισπανούς φυσικά -, εκείνοι ωστόσο παραδίδουν μαθήματα αστυνόμευσης.

2Στην Ελλάδα πάλι είμαστε χαμένοι στην αναζήτηση της αστυνόμευσης που επιθυμούμε. Και εν μέσω αυτής της αναζήτησης παραπαίουμε αναλόγως των περιστάσεων. Εν τω μεταξύ οι εκρήξεις βίας συνθλίβουν τις ειρηνικές, στοχευμένες διαδηλώσεις των πολιτών, οι οποίοι έχουν να διαμαρτυρηθούν για πολλά και για ακόμη περισσότερα: για την ανεργία, την εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια, την παιδεία, την οικονομική ύφεση…

3 «Θα αλλάξω το όνομα του κόμματος γιατί δεν είναι στην καρδιά του κόσμου. Προτιμώ το «Φόρτσα γκόμενα»», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι. Η έμπνευση χτύπησε τον σκιτσογράφο κατακέφαλα. Πήρε μολύβι και σχεδίασε το «κράτος πορνό». Γυμνές γυναίκες περικυκλώνουν τον Καβαλιέρε, με την πραγματικότητα να απέχει ελάχιστα από το σκίτσο. Κι αν κάποτε ο Σίλβιο ήταν αστείος και γραφικός, πλέον ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι είναι επικίνδυνος.

4Είναι ώρα να φύγεις, του είπε. Εκείνος κοίταξε το ρολόι του και συμφώνησε. Εβγαλε αεροπορικό εισιτήριο, γέμισε τις βαλίτσες του με επενδυτικές προτάσεις και κατέφθασε στην Αθήνα. Τον συνόδεψαν 67 γερμανοί μάνατζερ, γεγονός που ανεβάζει τις επενδυτικές προσδοκίες της ελληνικής πλευράς. Οι Γερμανοί, πάλι, ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι οι «μάγοι με τα δώρα». Γνωρίζουν καλά ότι στην Ελλάδα τίποτα δεν πάει… ρολόι.

5Ενα παρατσούκλι που μόνον τυχαία δεν βγήκε. Γιατί μόνο ένας «τσάρος» θα μπορούσε να υποστηρίξει τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ενωσης, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα πρώην κράτη της Σοβιετικής Ενωσης. Κι αν εκείνος επιμένει ότι στόχος του δεν είναι η αναβίωση της ΕΣΣΔ, τα σχέδιά του παραπέμπουν στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Μετά από αυτά το μόνο που λείπει στην ατμοσφαιρική φωτογραφία του Πούτιν είναι το μαρτίνι του Τζέιμς Μποντ.

6Η οικογένεια Σίμπσονς είναι τρομοκρατημένη. Το τηλεοπτικό τους μέλλον είναι αβέβαιο. Τα φάντασμα της οικονομικής κρίσης έχει στοιχειώσει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, με τις περικοπές μισθών να κρίνονται επιβεβλημένες. Οι μειώσεις αποδοχών δεν αφορούν τον Ομηρο – ευτυχώς, γιατί δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς ντόνατ και μπίρα. Οι ηθοποιοί όμως που χαρίζουν τη φωνή τους στους ήρωες της σειράς δεν φαίνεται να τη γλιτώνουν…