Επειδή όμως άλλο Ολυμπιακός Πειραιώς και άλλο Ολυμπιακός Βόλου, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε τους εμπιστευτεί θέση στην ενδεκάδα θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο 30χρονος αργεντινός μεσοεπιθετικός καλείται να ανταγωνιστεί αρκετούς συμπαίκτες του, οι οποίοι καλύπτουν τις πτέρυγες. Εκτός και αν ο Βαλβέρδε τον προορίζει για την αριστερή πλευρά ως εναλλακτική λύση του Κέβιν Μιραλάς.

Ο 26χρονος διεθνής αριστερός μπακ-χαφ Γιάννης Ζαραδούκας θα ανταγωνιστεί τον δυναμικό Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε.

Ο Φραν Γέστε απολογήθηκε χθες για την απόφαση του να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση χωρίς να ενημερώσει κανέναν στον Ολυμπιακό. Ο βάσκος μεσοεπιθετικός είπε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέντζο, παρουσία και του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Θεόδωρου Γιαννίκου, ότι σέβεται τον εσωτερικό κανονισμό, όμως ήταν απαραίτητη η επέμβαση στο γόνατο: «Είχα πει στον κόουτς ότι θα ταξιδέψω στην πατρίδα μου για να εξεταστώ, αλλά όταν έπρεπε να μπω στο χειρουργείο, συνέπεσε το ματς με την Αρσεναλ. Επαιρνα τον κ. Βαλβέρδε στο κινητό, αλλά το είχε κλειστό».

Σε ερώτηση γιατί δεν απευθύνθηκε στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας, ο Γέστε ανέφερε ότι ήθελε τον γιατρό του, ο οποίος γι΄ αυτόν είναι κορυφαίος. Ο Βαλβέρδε επιβεβαίωσε πως δέχτηκε κλήση από τον βάσκο μεσοεπιθετικό, αλλά την είδε μετά την αναμέτρηση στο «Εμιρέιτς».

Ο Γέστε απειλείται με βαρύ πρόστιμο.

Από τον Ολυμπιακό ειπώθηκε χθες ότι το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων των Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα θα απασχολήσει τη διοίκηση τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Ολοφ Μέλμπεργκ σε δηλώσεις στα ΜΜΕ της Σουηδίας αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στην Εθνική Σουηδίας και στο μεγάλο κίνητρο που του δίνει ο Ολυμπιακός: «Πού βρίσκω το κίνητρο μου; Το να παίζω σε αυτή την ομάδα είναι το αποκορύφωμα. Το γήπεδο του Ολυμπιακού είναι πάντα γεμάτο, ενώ υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Με εμπνέει παρά πολύ. Είναι φανταστικό να βιώνεις αυτές τις εμπειρίες. Αισθάνομαι πως θα πρέπει να απολαμβάνω τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται. Πιστεύω πως ο Ζλάταν έχει πιο πολλά χρόνια μπροστά του απ’ ό,τι εγώ. Και εγώ είχα σκέψεις αποχώρησης στην καριέρα μου. Αυτά πάνε και έρχονται. Πιστεύω πως θα αλλάξει γνώμη».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Φετφατζίδης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στους κοιλιακούς και μπήκε χθες στο πρόγραμμα της προπόνησης. Ο Μανιάτης ακολούθησε αερόβιο πρόγραμμα και αναμένεται αύριο να γυμναστεί κανονικά με την ομάδα.

Φυσικοθεραπείες έκαναν οι Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Γέστε. Ο τελευταίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από έναν μήνα.

Ο Βαλβέρδε έδωσε στους παίκτες του ρεπό το Σαββατοκύριακο.