«Το ομολογώ. Εχω κάνει όλες τις καταχρήσεις: αλκοόλ, τσιγάρο, κι άλλες που δεν μπορώ να περιγράψω λεπτομερώς. Τα νιάτα σού επιτρέπουν να συνέλθεις γρήγορα και να σβήσεις από την όψη σου τα σημάδια των καταχρήσεων της προηγούμενης νύχτας».

Η ομολογία ανήκει σε ένα από τα πρώην κακά παιδιά του Χόλιγουντ, που έχει κατηγορηθεί για εμπορία ναρκωτικών και έχει συλληφθεί για κλοπή σε σουίτα ξενοδοχείου. Στον Τζόνι Ντεπ. Και εξελίσσεται σε χείμαρρο στις σελίδες του ιταλικού περιοδικού «Ok Salute» («ΟΚ Υγεία»).

«Τα δοκίμασα όλα. Ισως να μην μπορούσα να υποδυθώ τον Χάντερ Τόμσον στην ταινία «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας» αν δεν ήξερα πώς αισθάνεσαι μετά την επίδραση του LSD ή των υπνωτικών. Θέλησα όμως να γυρίσω σελίδα και να διαγράψω τα πάντα.

Γνώρισα τη Βανέσα (σ.σ. την τραγουδίστρια και ηθοποιό Βανέσα Παραντί) το 1998 και μέσω εκείνης τη Γαλλία, μια χώρα που με άλλαξε ριζικά τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά. Η Γαλλία μου υπέβαλε την ιδέα να ζήσω μια ζωή κανονική. Υστερα ήρθαν τα παιδιά. Και μου φάνηκε πολύ φυσιολογικό να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όχι μόνο για να μην παραπαίω μπροστά τους, αλλά και για να τους δώσω το καλό παράδειγμα. Ενα παιδί χρειάζεται έναν πατέρα υγιή και με καλή ενέργεια, χαρούμενο και ευκίνητο, όχι ένα σακί με πατάτες.

Κι έτσι, χάρη στα παιδιά μου έμαθα να είμαι καλά και να απολαμβάνω τη ζωή ώς το μεδούλι. Οταν μου ζητάνε να παίξουμε, γίνομαι κι εγώ παιδί μαζί τους», λέει ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Ομως και πριν από τη γέννησή των παιδιών είχε αρχίσει να με απασχολεί το θέμα της υγείας μου. Οταν γνώρισα το 1995 τον Μάρλον Μπράντο – που με τίμησε με τη φιλία του – μου έδωσε μαθήματα υγιεινής ζωής, που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα. Συνειδητοποίησα ότι αν θέλεις να αντέξεις για χρόνια στη σκηνή πρέπει να διατηρείς τη φόρμα σου. Η υποκριτική είναι σαν τον αθλητισμό. Ο σοβαρός ηθοποιός πρέπει να έχει την ίδια πειθαρχία με τον επαγγελματία αθλητή, διότι είναι το όργανο που χρησιμοποιούμε για να ερμηνεύουμε τους ρόλους. Η μοναδική επικίνδυνη συνήθεια που μου έχει απομείνει είναι τα γαλλικά κρασιά. Πίνω με μέτρο ένα καλό κρασί. Εκοψα και το τσιγάρο. Στην ταινία «Ο τουρίστας» χρησιμοποιούσα ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος τρόπος για να κόψει κάποιος το κάπνισμα. Αποφάσισα να ποντάρω στην υγεία και να μην φέρω τα παιδιά μου σε επαφή με αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Θέλω να αισθάνονται ευτυχισμένα και περήφανα για τον πατέρα τους», καταλήγει.