Δεν είναι εξασφαλισμένη η επόμενη δόση του δανείου, προειδοποίησε χθες πηγή της τρόικας, τροφοδοτώντας για άλλη μια φορά το θρίλερ που ζει η χώρα, ενόψει εξάντλησης των ταμειακών της διαθεσίμων.
Η ίδια πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ, πρόσθεσε πάντως ότι οι επιθεωρητές αισιοδοξούν πως στο τέλος θα εισηγηθούν εκταμίευση της δόσης.
«Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρώσει τις εργασίες της η αποστολή», δήλωσε, εξάλλου, αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απαντώντας σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ» σχετικά με τις πληροφορίες περί νέας καθυστέρησης, πέραν της Παρασκευής. «Δεν έχει καθυστερήσει», συνέχισε η ίδια αξιωματούχος. «Ποτέ δεν προβλέπουμε πότε ακριβώς θα τελειώσουν οι αποστολές, επομένως είμαστε ακόμη εντός πλαισίων».
Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή που επικαλείται το Ρόιτερ, η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή και ακόμη δεν έχει κλείσει κανένα κεφάλαιο του αναθεωρημένου Μνημονίου. Δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η αποτίμηση των φορολογικών μέτρων και η επίπτωσή τους στο έλλειμμα του 2011, αν και έχει σημειωθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2012.
Σε εκκρεμότητα παραμένει, εξάλλου, το πρόγραμμα του 2013-2014. Μεταξύ άλλων, η τρόικα διαπίστωσε καθυστέρηση και στην εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, την οποία απέδωσε στην καθυστέρηση σύστασης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.
Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, η τρόικα φέρεται να επιθυμεί την περαιτέρω ισχυροποίησή του, μέσω συγχωνεύσεων και κεφαλαιακών ενισχύσεων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από