Οι πρώτες 100.000 συσκευές έχουν ήδη πωληθεί σε κρατικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια.

«Οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, οι φτωχοί είναι αποκλεισμένοι. Το Aakash θα τερματίσει αυτό το ψηφιακό χάσμα», εξηγεί ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Εκπαίδευσης της Ινδίας Kapil Sibal.

Η DataWind, η μικρή βρετανική εταιρεία που ανέπτυξε το tablet ανακοίνωσε ότι το κόστος θα πέσει μόλις η μαζική παραγωγή ξεκινήσει.
 

Οι πρώτες αντιδράσεις από τους φοιτητές συνοψίζονται στο ότι χρειάζεται βελτιώσεις αν και είναι μια καλή επιλογή για τους μη έχοντες.

«Αν το δεις από την πλευρά της τιμής μόνο, εντάξει, αλλά όλοι έχουμε λαπτοπ και έχουμε χρησιμοποιήσει iPad, οπότε ξέρουμε τις διαφορές», λέει ο Nikant Vohra, φοιτητής σε σχολή ηλεκτρολόγων – μηχανικών.

Το οικονομικό tablet PC αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το βαθμό διείσδυσης των Ινδών στα ψηφιακά μέσα, προκειμένου να φτάσει η χώρα στα επίπεδα της Βραζιλίας και της Κίνας.

Το Aakash, το οποίο έχει αναπτυχθεί από τη βρετανική εταιρεία DataWind, συναρμολογείται στην Ινδία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την κυβέρνηση στην επίτευξη του στόχου της να εισάγει την τεχνολογία στην εκπαίδευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από