Η αξιοπιστία της ΑΕΚ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο. Χρήματα για να κάνει μεταγραφές δεν υπάρχουν, ούτε καν για προκαταβολές δεν έχει. Χρωστά στους πάντες, με αποτέλεσμα οι μεν παίκτες να κάνουν υπομονή γκρινιάζοντας, οι δε αντίπαλοι (Πανιώνιος) να την καταγγέλλουν για τις οφειλές της.

Και σε αυτές τις στιγμές τι αποφασίζει ο Σταύρος Αδαμίδης; Να διώξει τον Χιμένεθ. Αρα, να δώσει παχυλή αποζημίωση στην Ισπανό. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει συμβιβασμός, το βέβαιο είναι πως το ταμείο της ΑΕΚ δέχεται νέο χτύπημα. Προφανώς, το διοικητικό σχήμα δεν ασχολείται με τις μαύρες τρύπες και κάνει κινήσεις έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

Εδώ και μέρες παίζουν την κολοκυθιά στην ΑΕΚ. Τη μια ημέρα είναι καλός ο Χιμένεθ και μένει, την επόμενη είναι σκάρτος και πρέπει να φύγει, τη μεθεπόμενη έρχεται ο ατζέντης του και άρα ετοιμάζει βαλίτσες.

Προ ενός έτους, ο Αδαμίδης πανηγύριζε σαν μικρό παιδί, απαλλάχθηκε από τον βραχνά του Μπάγιεβιτς, έφερε τον Χιμένεθ και ψήλωσε ξαφνικά. Το «ισπανικό μοντέλο» έγινε με μιας της μόδας στην ΑΕΚ. Για τα μέλη της διοίκησης και τους συμβουλάτορες του προέδρου, ο Χιμένεθ θα προωθούσε τους πιτσιρικάδες στην πρώτη ομάδα, θα εφάρμοζε καινοτόμες μεθόδους, θα συσπείρωνε τον κόσμο και θα διεκδικούσε τίτλους. Το τελευταίο συνέβη – η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο, αλλά ποιος το θυμάται λίγους μήνες αργότερα; Προφανώς ελάχιστοι. Φυσικά όχι οι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Καπετανάκης και όσοι αρέσκονται να αλλάζουν εύκολα θέσεις. Οσο για το διαζύγιο, ειδικοί έπρεπε να το βγάλουν και όχι να εξευτελίζεται επί ώρες η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ που σηκώνει τη σημαία της αισιοδοξίας και της νέας εποχής σε κάθε αλλαγή προπονητή της. Αποδεικνύεται πλάνη το όλο σκηνικό. Γιατί οι αρμόδιοι φορτώνουν στην πλάτη της ΠΑΕ τα λάθη τους. Οπως συμβαίνει συχνά με τους αλλοδαπούς τεχνικούς που φέρνουν οι ΠΑΕ, χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει την οποιαδήποτε έρευνα.