NEA ZΗΛΑΝΔΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε χθες τo μικρό νησιωτικό έθνος Τουβαλού, που βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, λόγω της σοβαρής λειψυδρίας που παρατηρείται. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Μάρεϊ ΜακΚάλι, πρόβλημα νερού υπάρχει τόσο στην πρωτεύουσα Φουναφούτι όσο και σε αρκετά νησάκια.

ΙΣΡΑΗΛ

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα προειδοποίησε χθες το Ισραήλ ότι απομονώνεται όλο και περισσότερο και πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους γείτονές του. Ηρθε η ώρα για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να εργαστούν για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων, τόνισε ο αρχηγός του Πενταγώνου, που συναντήθηκε με τον ισραηλινό ομόλογό του Εχουντ Μπαράκ στο Τελ Αβίβ.

ΣΥΡΙΑ

Πάνω από 3.000 άτομα έχει συλλάβει ο συριακός στρατός το προηγούμενο τριήμερο στην πόλη Ραστάν της Συρίας, όπου σημειώνονται τελευταία μερικές από τις σφοδρότερες μάχες στους έξι μήνες που διαρκεί η εξέγερση. Σύμφωνα με έναν ακτιβιστή που μίλησε στο Ασοσιέιτεντ Πρες, οι συλληφθέντες κρατούνται σε ένα εργοστάσιο τσιμέντου, σε έναν αθλητικό όμιλο και σε αρκετά σχολεία.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Οι παραδοσιακές εφημερίδες σε χαρτί θα έχουν εξαφανιστεί από τον κόσμο ως το 2040 και θα έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακές εκδοχές τους, υποστήριξε ο Φράνσις Γκούρι, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, σε συνέντευξή του προς την ελβετική εφημερίδα «Λα Τριμπίν ντε Ζενέβ». Κατά την εκτίμησή του, «στις Ηνωμένες Πολιτείες οι τυπωμένες εφημερίδες θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι το 2017».