Ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και πίστη στη νίκη. Τα συστατικά της επιτυχίας της αναγεννημένης Γιουβέντους που δείχνει να βγαίνει από το σκοτεινό τούνελ που εισήλθε το 2006 με το σκάνδαλο Calciopoli και τον υποβιβασμό της.

Ο άλλοτε αρχηγός και ηγέτης της Αντόνιο Κόντε από τη θέση του προπονητή πλέον ηγείται αυτής της προσπάθειας, έχοντας μεταγγίσει το ποδοσφαιρικό του DNA στους Μπιανκονέρι.

Ο εργασιομανής Κόντε, έχει μετατρέψει τους ποδοσφαιριστές του σε δεκαθλητές από τους οποίους απαιτεί «πρέσινγκ, πρέσινγκ, πρέσινγκ».

Οι παίκτες δεν σταματούν λεπτό να τρέχουν και πιέζουν συνεχώς προκαλώντας ασφυξία στον αντίπαλο. Οπως συνέβη με τη Μίλαν.

Παρά τις τελευταίες επιτυχίες, ο Κόντε δεν παύει να υπενθυμίζει στους παίκτες του πως πρέπει να παραμένουν ταπεινοί:

«Διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να διδαχτούν τον πρωταθλητισμό. Ομως είναι πολύ νωρίς να χάσουν την ταπεινότητά τους και να μην ξεχνούν πως πέρυσι τερματίσαμε στην έβδομη θέση. Αν δεν ήμασταν ταπεινοί η Μίλαν θα μας διέλυε», υπογράμμισε ο Κόντε τον οποίον θυμούνται έντονα οι οπαδοί του Ολυμπιακού γιατί είναι ο άνθρωπος που δεν επέτρεψε στην ομάδα τους να προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999.

Τον δρόμο του Μαρτσέλο Λίπι και του Φάμπιο Καπέλο οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μία ασυναγώνιστη Γιουβέντους ακολουθεί ο Κόντε, όπως πιστεύει ο αρχηγός Τζιανλουίτζι Μπουφόν:

«Αυτή η ομάδα αποκτά την αξία των ομάδων του Λίπι και του Καπέλο. Είμαστε ικανοί να παλέψουμε ξανά για τους κορυφαίους τίτλους. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Γιούβε είναι η αναγνώριση της ανωτερότητάς της από τη Μίλαν. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δήλωσε στον σουηδικό Τύπο πως η Μίλαν δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο απέναντι σ’ αυτήν τη σπουδαία ομάδα.