Την εντατικοποίηση των προσπαθειών της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των πολιτών από την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ανομία ζήτησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έδρα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ενημερώθηκε για τις επιτυχίες που η πρώτη έχει καταγράψει ως νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε πως μέσα σε 2 μήνες η υπηρεσία έχει δεχθεί 3.200 καταγγελίες, εκ των οποίων σχεδόν οι 1.000 είναι επώνυμες και αφορούν μη έκδοση αποδείξεων.

Επίσης οι επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την πάταξη του παράνομου τζόγου ο οποίος μεταφράζεται σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Γ. Παπανδρέου και για το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου του επιδείχθηκε η λειτουργία του λογισμικού εντοπισμού δραστών, ενώ ενημερώθηκε και για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Δίωξης το οποίο θα είναι σε online σύνδεση με σχολεία της χώρας ώστε τα παιδιά να ενημερώνονται άμεσα από τους πλέον ειδικούς για τους κινδύνους του Διαδικτύου.