Δεν είχαν όρεξη για πολλά χαμόγελα στην Μπαρτσελόνα μετά τη δύσκολη νίκη με 1-0 στην έδρα της Χιχόν (το γκολ έβαλε ο Αντριάνο). Αιτία, ο ιός των μυϊκών τραυματισμών που έπληξε δύο ακόμα παίκτες.

Ο Σεσκ Φάμπρεγας υπέστη θλάση στον μηρό τού δεξιού ποδιού κατά την προπόνηση και τέθηκε νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες, ενώ στη διάρκεια του αγώνα υπέστη θλάση επίσης στο δεξί πόδι ο Αμπιντάλ. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο Γάλλος θα παραμείνει εκτός δράσης για δέκα ημέρες.

Οκτώ Μπλαουγκράνα έχουν τραυματιστεί από την αρχή της σεζόν και παρά τις δηλώσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα πως στατιστικά η ομάδα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα σε αυτόν τον τομέα με προηγούμενες σεζόν, δύσκολα κατάφερε να κρύψει τον προβληματισμό του.

Παραμένουν νοκ άουτ οι Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες και Αφελάι, ο οποίος σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Εντυπωσιακή η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με το ευρύ 4-0 την Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη με χατ τρικ του Ιγκουάιν.

Στην ισπανική πρωτεύουσα ωστόσο επικρατεί προβληματισμός. Αιτία ο Ζόρζε Μέντες. Πρόκειται για τον πορτογάλο μάνατζερ που συνεργάζεται μεταξύ άλλων με τους Μουρίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στον Τύπο, η μεταγραφή του Σέρχιο Αγκουέρο στη Ρεάλ Μαδρίτης ναυάγησε όταν ο Αργεντινός αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία του Μέντες, Gestifute .

Ο πορτογάλος μάνατζερ βρίσκεται στο στόχαστρο της FIFA γιατί έχει δημιουργήσει ένα fund που επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές!

Εξι φίλαθλοι της Σεβίλλης και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα αποτελέσματα: Μάλαγα – Χετάφε 3-2, Οσασούνα – Μαγιόρκα 2-2, Σανταντέρ – Βαγιεκάνο 1-1, Βαλένθια – Γρανάδα 1-0, Βιγιαρεάλ – Σαραγόσα 2-2, Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο 1-2, Μπέτις – Λεβάντε 0-1, Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 0-0.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα και Λεβάντε 14, Ρεάλ, Μάλαγα και Βαλένθια 13.