Ο Ιβάν Γκουντίν γράφει τη δική του ιστορία στον υπερμαραθώνιο του Σπαρτάθλου, αφού αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητής, τρέχοντας αδιαλείπτως σχεδόν μία ολόκληρη μέρα!

«Θεωρώ το Σπάρταθλο τον κορυφαίο αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο. Ιδιαίτερα επίπονος, αλλά ξεχωριστός, και θα ήθελα εκτός των διοργανωτών να ευχαριστήσω και τους Ελληνες για τη συμπαράσταση που μου έδειχναν σε όλη τη διαδρομή», τόνισε συγκινημένος ο ιταλός πρωταθλητής μόλις αγκάλιασε το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, έχοντας καλύψει (22 ώρες 56′ 45») τα 246 χιλιόμετρα και βελτιώνοντας κατά έξι λεπτά την περσινή του επίδοση.

Ο καιρός ήταν σύμμαχος των 285 αθλητών και αθλητριών από 39 χώρες, με τους Γερμανούς (πέντε) και τους Ιάπωνες (τρεις) να έχουν τα περισσότερα πλασαρίσματα στην πρώτη δωδεκάδα. Τον Ιταλό ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Ιάπωνας Γιούζι Σακάι (24 ώρες 21′ 29») και στην τρίτη ο Γερμανός Μίκαελ Βάνισεκ (24 ώρες 55′ 04»). Την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς έκανε ο Γιώργος Κουτσιούκος που διαχειρίστηκε με σύνεση τα χιλιόμετρα και τερμάτισε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στη 13η θέση με χρόνο 29 ώρες 6′ και 18». 16ος ο Δημήτρης Καραχάλιας (29 ώρες 50′ 33») και 23ος ο Γιώργος Βλάχος (31 ώρες 01′.36»).

Αποκλειστικός δωρητής του αγώνα ήταν το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο ΚΟΥΡΟΣ

Τρέχοντας ατομικά, έναν δικό του αγώνα (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα) εκτός του Σπαρτάθλου, ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος τερμάτισε μπροστά στο ιερό του Πανός στο Θησείο σε 61 ώρες και 17 λεπτά. «Νιώθω ευτυχισμένος. Ο κύριος στόχος ήταν να στείλω μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι ζωντανή και μπορεί να πολεμήσει για να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα» τόνισε ο Κούρος.