Ο μεγαλομέτοχος θέλει να τρέξει το θέμα με τον Σουλτάν αλ Σαούντ, καθώς ο κίνδυνος καθυστέρησης μπορεί να προκαλέσει την αποχώρησή του και μαζί του θα κάνουν φτερά και τα (αρχικά) 20 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί να βάλει στα ταμεία ο υποτιθέμενος πρίγκιπας.

Ωστόσο, είναι γεγονός πως ο Σαουδάραβας δεν παίζει μόνος του, αφού υπάρχει η εκδήλωση ενδιαφέροντος της εταιρείας Arboris Capital, που έχει τη βάση της στο Αμπου Ντάμπι και η οποία δεσμεύεται ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών μπορεί να φέρει σπουδαίο επενδυτή! Και φυσικά, τέτοιες εταιρείες δεν ποντάρουν, ούτε κάνουν έμμεσες προτάσεις στο σκοτάδι. Υπάρχει ακόμη η λύση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος δεν έχει πειστεί για την ύπαρξη του πρίγκιπα («αόρατος»), ενώ και ο μέτοχος Αδαμάντιος Πολέμης πάνω-κάτω συμμερίζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Σαουδάραβα Σουλτάν αλ Σαούντ.

«Νομίζω ότι η τελευταία (σ.σ.: πρόταση) που εκδηλώθηκε την Παρασκευή είναι η πιο σοβαρή. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Τα θέματα του πρίγκιπα τα αμφισβητώ λιγάκι» υποστήριξε ο κ. Πολέμης. Ο ίδιος τηρεί στάση αναμονής και θέλει να είναι κοντά στον σύλλογο στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Ο Βγενόπουλος, εφόσον πάρει τις εγγυήσεις που θέλει από τον Βαρδινογιάννη στο θέμα της ΓΗΠΕΛ (εταιρεία για το γήπεδο στον Ελαιώνα), θα μπει μπροστά και θα καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην αυριανή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Ωστόσο, με τα δεδομένα που υπάρχουν, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει συμφωνία και απαρτία στην αυριανή Γενική Συνέλευση, δίχως το 54,7% της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Σε αυτήν την περίπτωση θα ακολουθήσει Διοικητικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα της συμβουλευτικής – επενδυτικής εταιρείας Arboris Capital, καθώς αφορά όλους τους μετόχους, με δεδομένο ότι η πρόταση δεν είναι μόνο για το 54,7% (εξαίρεση το 10% του Ερασιτέχνη). Οι δικηγόροι του Βαρδινογιάννη συνεχίζουν τις επαφές με τους ομολόγους τους του Αλ Σαούντ, ενώ έχει μπει και ρήτρα εμπιστευτικότητας. «Εχει μπει μία σωστή βάση συζήτησης, αλλά ακόμη υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν, ώστε να υπάρξει συμφωνία» τονίζουν άνθρωποι του μεγαλομετόχου. Κάποια από αυτά είναι η Παιανία, πώς θα γίνει η μεταβίβαση μετοχών κ.ά. Αισιοδοξία πηγάζει από την πλευρά του υποτιθέμενου πρίγκιπα πως από την ερχόμενη Τετάρτη θα κλείσει η συμφωνία.

Η σταθερότητα που δείχνει ο Σίλβα Κλέιτον αγωνιστικά, αλλά και στο σκοράρισμα, και οι δοκιμές πάνω στο σύστημα 4-4-2 ήταν τα κέρδη του Παναθηναϊκού από το νικηφόρο (3-1) φιλικό με τον Ηρακλή Ψαχνών στην Εύβοια.

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο γκολ, ενώ το άλλο τέρμα του ΠΑΟ πέτυχε ο Κουίνσι. Ο Λιόσης σημείωσε το γκολ του Ηρακλή. Ο Φερέιρα δοκίμασε το σύστημα 4-4-2 με τον Λέτο να είναι κοντά στον επιθετικό. Ο Πορτογάλος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους νέους Καπίνο, Λαγό και Μαυρία (είχε δοκάρι).