«Ξύπνησε» ο Κέβιν Μιραλάς στην Κρήτη. Ο βέλγος επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με σκορ 3-2 επί του μαχητικού Εργοτέλη προχθές στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο Μιραλάς σημείωσε το πρώτο γκολ από τα αποδυτήρια (4′), ύστερα από σουτ του Τζιμπούρ στο κάθετο δοκάρι, ενώ κέρδισε πέναλτι (σε ανατροπή από τον Τζούνιορ), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φουστέρ (42′).

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (2-0, 3-1), ωστόσο στο τέλος καρδιοχτύπησαν με το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο αργεντινός μέσος Ντιέγκο Ρομάνο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Εργοτέλη.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο τερέν στο α’ ημίχρονο όμως στο β’ 45λεπτο άλλαξε το σκηνικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με δύναμη στο παιχνίδι και στο 55′ μείωσαν το σκορ με απευθείας φάουλ του Ρομάνο (1-2).

Ο Βαλβέρδε πανηγύρισε στο 76′ το γκολ που σημείωσε ο προωθημένος Μαρκάνο (1-3), όμως στα τελευταία απέσυρε τον Μιραλάς για να χρησιμοποιήσει ακόμα έναν αμυντικό, τον Μέλμπεργκ, με στόχο να κρατήσει το σκορ.

Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε πάλι ο Ρομάνο με κεφαλιά (85′). Προηγήθηκε κόρνερ του Φραγκουλάκη και κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς (η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι).

Αντικειμενική ήταν η διαιτησία του Παππά (Αθήνας).

Στη διαφορά απόδοσης της ομάδας του στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Στο πρώτο ημίχρονο αρκετά καλοί. Είχαμε τον έλεγχο της μπάλας και ένταση στο παιχνίδι μας. Ετσι εξηγείται και το 2-0. Το πληρώσαμε αυτό στο δεύτερο. Ημασταν πολύ κακοί, στο πρώτο δεκάλεπτο ειδικά. Είχαμε μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρώτο. Δεν είχαμε την ίδια ένταση. Δεν δυσκολευτήκαμε όμως. Κάναμε μόνο στο τέλος κάποια λάθη στη στρατηγική μας. Τώρα το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με την Αρσεναλ. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παιχνίδι» συμπλήρωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Το φοβισμένο ξεκίνημα του Εργοτέλη στο παιχνίδι κόστισε την ήττα δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου και συμπλήρωσε: «Εχουμε βάλει ψηλότερα τον πήχυ. Θέλουμε κέρδη από όλα τα παιχνίδια».