Έκκληση για εθνική συναίνεση στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στον έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.Ο κ. Παπανδρέουεξέφρασε τον προβληματισμό του για την έλλειψη ενιαίας στάσης στην Ευρώπη σ’ ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση των δύο ανδρών και στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως κι οι τρόποι αντιμετώπισής της.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε την έκκλησή του για εθνική συναίνεση στην Ελλάδα κι εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, απόψε.

Τόνισε, επίσης, πως ο δρόμος της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, μολονότι απαιτεί θυσίες, είναι μονόδρομος για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το διχασμό που διαπιστώνεται στην Ευρώπη όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης δημοσίου χρέους στην Ελλάδα.