Σχέδια για νέα οµάδα χωρίς τον Τζιµπρίλ Σισέ αλλά µε σωστή οργάνωση και τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να µπορεί να παίξει καλύτερο και πιο γρήγορο ποδόσφαιρο κάνουν στον Παναθηναϊκό.


Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα χρειαστούνοπωσδήποτε δύο ικανότατοι επιθετικοί, ώστε να λύσουν τα χέρια του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θέλει να δουλέψει στην προετοιµασία πολύ στο 4-4-2 και στο4-3-3. Ο πορτογάλος προπονητής είχε χθες νέα συνάντηση µε τον Δηµήτρη Γόντικα και προχωρούν στην υλοποίηση των σχεδίων τους, µε τον Φερέιρα µάλιστα να είναι ευδιάθετος και να µιλάει για πρόκληση. Μεγάλη έµφαση έδωσε ο 65χρονος προπονητής στην απόκτηση τπυλάχιστον δύο µέσων, οι οποίοι θα δώσουν ταχύτητα και θα µπορούν να περάσουν κάθετες πάσες, κάτι που έλειψε από τον φετινό ΠΑΟ. Το σηµαντικό είναι ότι ο Φερέιρα έχει κατανοήσει πλήρως την οικονοµική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος και είναι διατεθειµένος να µηφέρει αντίρρηση σε πωλήσεις παικτών που θα δώσουν ανάσα στο ταµείο, φτάνει όµως να βρεθούν και οι κατάλληλοι αντικαταστάτες. Να µη µείνει δηλαδή η οµάδα «γυµνή», ώστε να µπορέσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει την είσοδό της στους οµίλους του Τσάµπιονς Λιγκ. Αν τα καταφέρει, το µπόνους φυσικά θα είναι και η απόκτηση ενός ακόµη καλού ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα!

Ο Φερέιρα, που θα αναχωρήσει για την πατρίδα του, θα κάνει και αυτός τις κινήσεις του συλλέγοντας πληροφορίες για ποδοσφαιριστές (ειδικά πορτογάλους µέσους που είναι ταχύτατοι και µε καλή τεχνική), ενώ θα συνεργαστεί µε τον νέο τεχνικό διευθυντή.

Σε ό,τι αφορά την κρίσιµη αυτή θέση, που θα ξεκλειδώσει και τα… µεταγραφικά, οι Βρύζας και Νάνιέχουν τον πρώτο λόγο, µε τον Ελληνα να έχει το ελαφρύ προβάδισµα, ενώ πολύδύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του Φαλκς. Ο Βρύζας σχολίασε ότι υπάρχει το µατς της εθνικής οµάδας µε τη Μάλτα, όµως βλέπει θετικά το ενδεχόµενο συνεργασίας.

Στην ελληνική αγορά θα γίνει προσπάθεια απόκτησης των Αµπντούν, Ντουγκλάο, Ανάκογλου και ίσωςτων Γεωργιάδη, Τάτου. Για τον Αµπντούν πάντως δεν πρόκειται να µπουν σε πλειστηριασµό, ενώ υπάρχουν και εναλλακτικές. Παράλληλα, θα γίνει αξιολόγηση των ταλαντούχων νέων που είναι στις ακαδηµίες του Παναθηναϊκού και θα συµπεριληφθούν στην προετοιµασία. Ο Γόντικας µε τον τεχνικόδιευθυντή έχουν πολλή δουλειά, καθώς θα πρέπει να αποχωρήσουν παίκτες από την Παιανία, ενώ θα γίνει προσπάθεια µείωσης συµβολαίων σε κάποιους. Συζήτηση έγινε µε τον Σίλβα Κλέιτον, ενώ ο Βραζιλιάνοςζήτησε αν δεν τον υπολογίζουν να τον αφήσουν ελεύθερο και όχι να πάει δανει κός. Αυτοί πάντως που παίρνουν προτεραιότητα για πώληση –εκτός του Σισέ, που όπως έχουµε πει πολύ δύσκολα θα παραµείνει – είναιοι Γκοβού, Μπουµσόνγκ καιφυσικά είναι ευπρόσδεκτες οι προτάσειςκαι για άλλους ποδοσφαιριστές (π.χ.Λέτο, Σιµάο, Νίνη κ.ά.).

ΠΑΡΙ ΓΙΑ ΣΙΣΕ

Γαλλικά δηµοσιεύµατα («µπορεί να δώσει τρέλα, αποτελεσµατικότητα, εµπειρία») ανέφεραν πως η Παρί Σεν Ζερµέν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζιµπρίλ Σισέ. Να σηµειώσουµε πως οι νέοι ιδιοκτήτες της είναι Αραβες.

Ο δικηγόρος του Μπράις Μουν ζήτησε να εκδικαστεί αµέσως η υπόθεση του παίκτη για το θανατηφόρο τροχαίο στη χώρα του πριν από δύο χρόνια, καθώς τον Ιούλιοθα είναι στην προετοιµασία του ΠΑΟ.

ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ

Το σηµαντικό είναι ότι ο Φερέιρα έχει κατανοήσει πλήρως την οικονοµική κατάσταση και είναι διατεθειµένος να µη φέρει αντίρρηση σε πωλήσεις παικτών, φτάνει να βρεθούν κατάλληλοι αντικαταστάτες