Την εκτίμηση ότι υπάρχει «ικανοποιητική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται, στην Αθήνα, μεταξύ του κλιμακίου της τρόικας και των ελληνικών αρχών, εξέφρασε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Ολι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου τόνισε ότι «δεν παρουσιάζονται σημαντικά εμπόδια» στις συζητήσεις, οι οποίες «αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες».

Ο ΑμαντέουΑλταφάζ αναγνώρισε, πάντως, ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», με τις

διαβουλεύσεις να επικεντρώνονται κυρίως στα μέτρα που απαιτούνται για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων του 2011, τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο ΌλιΡεν τόνισεότι ηλύση, για να εξακολουθήσει να είναι αξιόχρεη η Ελλάδα, βρίσκεται στη μεγάλη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της – αντίστοιχα με αυτή που έκανε το Βέλγιο τη δεκαετία του ΄90 – και τη βούληση των πιστωτών της να ανανεώσουν τα ελληνικά ομόλογα στη λήξη τους, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο

Bloomberg.

«Το Βέλγιο είναι ένα σημαντικό παράδειγμα» για να δείξει στην Ελλάδα τί είναι «εφικτό και πραγματοποιήσιμο» όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, και «η πρωτοβουλία της Βιέννης μας έδωσε κυρίως θετικά μαθήματα», είπε ο Επίτροπος, προσθέτοντας ότι «η βασική ιδέα είναι να διατηρήσουν οι τράπεζες την έκθεσή τους σε εθελοντική βάση».

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να ζει πέρα από τις δυνατότητές της», δήλωσε ο κ. Ρεν σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Αυτό είναι ένα πραγματικό τεστ αξιοπιστίας, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση», συνέχισε, προσθέτοντας: «Θέλουμε όλοι να κάνουν αυτό που τους αντιστοιχεί».