Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία του Παναθηναϊκού, εάν δεν αλλάξουν οι παρούσες συνθήκες, έκανε γνωστή µε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Πατέρας
Ο κ. Πατέρας επισηµαίνει, µεταξύάλλων:

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσµα ενότητας του Γιάννη Βαρδινογιάννη τον Σεπτέµβρη µαζί µε τον Ανδρέα Βγενόπουλο και επιστρέψαµε συµµετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου, γνωρίζοντας ότι θα πρέπεινα λύσουµε γρήγορα πολλά προβλήµατα και να ξεπεράσουµε σοβαρές δυσκολίες. Για να έχει ωστόσο αντίκρυσµα αυτή η προσπάθεια υπάρχει µια προϋπόθεση: η ενότητα σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, οµάδα, φίλαθλοι) όχι µόνο στα λόγια, αλλά και µε πράξεις. Αυτή η ενότηταείναι τόσο ζωτικής σηµασίας σήµερα όσο καθοριστική υπήρξε την προηγούµενη διετία», παρατηρεί ο πρόεδρος και προσθέτει: «Και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος και οι υπόλοιποι µέτοχοι ανέλαβαν τη δέσµευση ότι µαζί θα πορευόµασταν για το καλό του Παναθηναϊκού. Καµιά όµως προσπάθεια δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν οι φίλαθλοι δεν είναι αρωγοί και δεν στηρίζουν τη διοίκηση και την οµάδα. Τις τελευταίες αγωνιστικές γίναµε µάρτυρες καταστάσεων που δεν τιµούν τον σύλλογό µας µε συνέπεια η οµάδα µας να τιµωρηθεί για επεισόδια εκτός γηπέδου µε αποκορύφωµα την προχθεσινή εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο µετά το τέλος του αγώνα µε τον Ολυµπιακό Βόλου.

Εχω αποδείξει έµπρακτα την αγάπη µου για τον Παναθηναϊκό και αφιέρωσα, παραµερίζοντας προσωπικούς εγωισµούς, χρόνο και χρήµα, στην πιο δύσκολη εποχή για τον Σύλλογο, προκειµένου να υλοποιήσουµε τους στόχους µας. Δεν θα γίνω όµως συνένοχος σε καταστάσεις που όχι µόνο δεν τιµούν τον Σύλλογό µας, αλλά και υπονοµεύουν ευθέως κάθε προοπτική επιτυχίας».

Ο Νικόλας Πατέρας λοιπόν ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να παραµείνει στον σύλλογο υπό αυτές τις συνθήκες, εκφράζοντας την επιθυµία του να αποχωρήσει µε τη φράση «δενθα γίνω συνένοχος». Αυτό βέβαια δεν σηµαίνει ότι οι Πράσινοι βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση νέου προέδρου. Υπάρχει ακόµη ένα παράθυρο παραµονής, αρκεί όµως να υπάρξει η απαιτούµενη συσπείρωση γύρω από την οµάδα.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Χθες, οι δύοισχυροί άνδρες του ΠΑΟ, Βγενόπουλος και Πατέρας, τα είπαν επί µακρόν και έκαναν εκτίµηση της κατάστασης. Ο Πατέρας αισθάνεται πάντως εντελώς µόνος µέσα στη φουρτούνα, αφούοι υπόλοιποι µεγαλοµέτοχοι (πλην Βγενόπουλου φυσικά) δεν του συµπαρίστανται. Και έχει έναδίκιο πάνω σ’ αυτότο θέµα. Διότι οι υποσχέσεις για πακτωλό χρηµάτων ώστε να γίνουν µεταγραφές, αλλά και για πραγµατική στήριξη του προέδρου έµειναν στα χαρτιά και στα λόγια.

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Ηδη το οικονοµικό άνοιγµα του Παναθηναϊκού – µε τις αποτυχηµένες µεταγραφές και τα πανάκριβα συµβόλαια, όπως αποδείχτηκαν στηνπράξη – έχει φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ.Εάν η οµάδα δεν καταφέρει να µπει το 2011 στους οµίλους του Τσάµπιονς Λιγκ, τότε θαµιλάµε για… ελεγχόµενη πτώχευση!

Προς τα πούκαι πώς πορεύεται λοιπόν οΠαναθηναϊκός;

Το άµεσο µέλλον θα δείξει. Σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν πρόκειταινα επιστρέψει στην οµάδα. Επίσης σίγουρο είναι ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν πρόκειται να δώσει χρήµαταδιότι δεν συµφωνεί µ’ αυτά που τεκταίνονται…

Μέσα σε όλην αυτήν τηνανακατωσούρα υπάρχει και ο νέος προπονητής που διαδέχτηκε τον Νιόπλια. Λάθος του Πατέρα και των κυρίων που τον περιβάλλουν να αντικαταστήσουν τον Νιόπλια µε ένανχειρότερο…

Νιόπλια. Λυπήθηκαν τα λεφτά να φέρουν τον Μαρτσέλο Λίπι ή φοβήθηκαν να κρατήσουν τον Γιάτσεκ, µέχρι που ο Πορτογάλος να καταλάβει τι συµβαίνει στην Παιανία; Διότι στην Παιανία οι µισοί παίκτες δεν µιλούν µεταξύ τους. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Φερέιρα.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή σε όλα τα επίπεδα. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην παλιά εσωστρέφεια. Οπου η επιτυχία του ενός ήταν η δυστυχία του άλλου!

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Εχω αποδείξει έµπρακτα την αγάπη µου για τον Παναθηναϊκό και αφιέρωσα χρόνο και χρήµα. ∆εν θα γίνω όµως συνένοχος σε καταστάσεις που υπονοµεύουν κάθε προοπτική επιτυχίας

ΑΙΧΜΕΣ Πατέρα, έµαθες τα νέα;

, » Του , Μανώλη Σαριδάκη


Ο ΝΙΚΟΛΑς Πατέρας έχει προτερήµατα, αλλά έχει και µειονεκτήµατα. Ο πρόεδρος πήρε το νταµπλ πέρυσι και γι’ αυτήν την επιτυχία…

τιµωρήθηκε και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Επέστρεψε έπειτα από τρεις µήνες, αλλά στο µεταξύ ο Παναθηναϊκός, το συγκεκριµένο τρίµηνο της διοίκησης από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, είχε χάσει όλα τα ερείσµατα στα κέντρα αποφάσεων και είχε αποτύχει πλήρως στις µεταγραφικές κινήσεις, στην οργάνωση κ.λπ. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟ µέσα σε τρεις µήνες πήγε τρία χρόνια πίσω.

Ο Πατέρας που επέστρεψε όµως δεν ήταν ο παλιός Πατέρας. Παρασύρθηκε από την αλαζονεία του, κράτησε στη διοίκηση άτοµα που αποδείχθηκαν ανίκανα να τον στηρίξουν µε σωστές επιλογές, µπλέχτηκε σε χαρτοπόλεµο µε τον αιώνιο αντίπαλο και σε λογοπαίγνια µε τον Μαρινάκη.

Ο Πατέρας δεν έµαθε απλώς τα νέα κατά τη δεύτερη θητεία του.

Τα είδε κιόλας. Είδε τους οπαδούς να κυνηγούν τους παίκτες στο γήπεδο.

Είδε τους παίκτες να τρέχουν µε χίλια για να σωθούν (εάν έτρεχαν έτσι και στον αγώνα, ο ΠΑΟ θα είχε βάλει πέντε γκολ). Είδε το κελεπούρι που προσέλαβε ως προπονητή να χρησιµοποιεί 25 παίκτες σε πέντε µατς.

Και δεν… είδε ακόµη ότι µετέτρεψε τον γίγαντα Παναθηναϊκό σε νάνο…

Πράσινοι καλικάντζαροι και κόκκινοι δαίµονες


Αυτό που δεν κατάφερε ο Ολυµπιακός στο Στάδιο,το κατάφερε ο Ολυµπιακός Βόλου, ο οποίος νίκησε άνετα τον Παναθηναϊκό µε 1-0!

Εκπληξη; Οχι γι’ αυτούς που παρακολούθησαν το µατς. Διότι όπως προαναφέραµε, οι καλικάντζαροι φόρεσαν φανέλα µε τριφύλλι και ο κόσµος, αφού γέλασε στην αρχή, τους πήρε στο κυνήγι στη συνέχεια, µέχρι τα αποδυτήρια…

Εχουµε ξαναγράψειότι αυτό που βλέπουµε φέτος δεν είναι Παναθηναϊκός. Είναι µια ποδοσφαιρική καρικατούρα, µε έναν ταχυδακτυλουργό στον πάγκο, που κάνει πειράµατα. Σε κανένα µατς δεν αγωνίστηκε η ίδια ενδεκάδα. Σε κανέναµατς η οµάδα δεν έπαιξε µπάλα.Και σε κανένα µατς δεν δόθηκε η εντύπωση ότι αυτό το εξάµβλωµα µπορεί να αλλάξει εικόνα.

Ο Ολυµπιακός Βόλου ήρθε στην Αθήνα καιέκανε πάρτι.

Επαιξε, θριάµβευσε καιπήρε µόνο µια κίτρινη κάρτα!Ο ταχυδακτυλουργός του «πράσινου» πάγκου έβγαλε µεν λαγούς από τα µανίκια του, αλλά οι λαγοί αντί να κάνουν το θαύµα τους, έτρεχαν φοβισµένοι, ανήµποροι, πανικόβλητοι…

Ο Τσιώλης έστησε την οµάδα του ιδανικά και ο κεντρικός αµυντικός Σανκαρέ (ένα θηρίο δύο µέτρα) πήρε την ταυτότητα του Σισέ. Αλλά δενήταν µόνον η ταυτότητα του Γάλλου που χάθηκε. Χάθηκαν και οι ταυτότητες των γηγενών, µαζί µε τα… διπλώµατα οδήγησης.

Μια µερίδα οπαδών του ΠΑΟ τρελάθηκε και στο τέλος έκανε ντου στο γήπεδο. Τέτοια ξεφτίλα, συνδυασµένη µε την κακή οικονοµική συγκυρία, τη µαυρίλα, την άνιση κατανοµή εισοδήµατος, τη δυστυχία που επικρατεί, δεν αντέχεται. Και δεν αντέχεται διότι οι σαλτιµπάγκοι που παριστάνουν τους παίκτες βγάζουν εκατοµµύρια και ο κοσµάκης πεινάει…

Το χρυσό γκολ του Ολυµπιακού Βόλου πέτυχε ο Μόνχε µε σουτ στο 78’, αφού η πειραµατική άµυνα των Πρασίνων δεν γνώριζε τι ποιούσε.

«ΤΟ ΕΛΕΓΧΑΜΕ…»

«Ελέγξαµε από την αρχή το παιχνίδι, αλλά χάσαµε ευκαιρίες. Από το πρώτο λεπτό ήταν φανερό ότι υπήρχε κάποια ανησυχία στους παίκτες µου» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζεσουάλδο Φερέιρα! Θέλετε και τη συνέχεια; «Εχουµε φιλάθλους που έχουν πάθος για την οµάδα.

Οι παίκτες µου προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο, παρ’ όλη την πίεση που δέχονται. Πιστεύω ότι πρέπει να είµαστε ενωµένοι. Ευθύνη για το αποτέλεσµα έχουµε όλοι».

Ο Τσιώληςτόνισε: «Οταν νικάς έναν τόσο µεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός, γράφεις ιστορία. Ελέγξαµε το παιχνίδι και δεν είχαµε προβλήµατα. Ηµασταν καλά οργανωµένοι και µπορούµε να πούµε ότι η αµυντική µας συµπεριφορά ήταν για σεµινάριο».

ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ

Αυτό που βλέπουµε φέτος δεν είναι Παναθηναϊκός αλλά µια ποδοσφαιρική καρικατούρα, µε έναν ταχυδακτυλουργό στον πάγκο, που κάνει πειράµατα. Ο Ολυµπιακός Βόλου ήρθε στην Αθήνα και έκανε πάρτι