Το γενικό αδιέξοδο προς το οποίο οδεύει ολοταχώς το ελληνικό βόλεϊ είναι πλέον πολύ κοντά µετά τη χθεσινή, πρωτοφανή για τα δεδοµένα των κορυφαίων ελληνικών συλλόγων, απόφαση.


Το ∆.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. αποφάσισε να αποσύρει τη συµµετοχή της οµάδας βόλεϊ γυναικών από το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνοµοσπονδίας (CEV)!

Η πρωταθλήτρια οµάδα του Παναθηναϊκού είχε κληρωθεί να αντιµετωπίσει σε διπλές συναντήσεις στα µέσα ∆εκεµβρίου την οµάδα Γεντίνστβο Μπρίτσκο από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, αλλά ειδοποίησε τη CEV ότι για οικονοµικούς λόγους δεν θα πάρει µέρος στη διοργάνωση.

Σαν να µην έφθανε το γεγονός ότι επί τόσα χρόνια η οµάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟ, παρότι πρωταθλήτρια Ελλάδας, δεν µετείχε στο Τσάµπιονς Λιγκ (απαιτούσε κάποιο παράβολο), αλλά στο υποδεέστερο CEV Cup, τώρα η άλλοτε «µεγάλη αγαπηµένη του Θανάση Γιαννακόπουλου» και πράγµατι αγαπηµένη των οπαδών του ΠΑΟ µε γύρω στις 2.000 θεατές σε κάθε µατς, µένει εντός συνόρων…

Εκτός από το τεράστιο οικονοµικό πρόβληµα των τµηµάτων βόλεϊ του ΠΑΟ όµως, τα προβλήµατα δεν λείπουν και από τον Ολυµπιακό αφού είναι θέµα ηµερών η άρνηση των απλήρωτων από την αρχή της σεζόν κοριτσιών του να µετάσχουν σε αγώνα πρωταθλήµατος, καθώς και η διακοπή επ’ αόριστον της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης του ελληνικού βόλεϊ, του Πρωταθλήµατος Volleyleague Α1 ανδρών ΟΠΑΠ!

Οσον αφορά τον κίνδυνο για το ανδρικό πρωτάθληµα, η ΕΣΑΠ τελευταία εντείνει τις προσπάθειές της προκειµένου να διεκδικήσει θεσµικό πλαίσιο για την οικονοµική ενίσχυση από την Πολιτεία, ενώ η ΓΓΑ – σύµφωνα µε πληροφορίες µας – δεν φαίνεται διατεθειµένη να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει οι προκάτοχοί της.

ΑΗΤΤΗΤΗ ΑΕΚ!

Μόνη αήττητη και πρώτη µε 4 βαθµούς πλέον διαφορά από τους ακολουθούντες στη 2η θέση παραµένει η νεοφώτιστη στην Α1 βόλεϊγυναικών οµάδα της ΑΕΚ µετά τη χθεσινή νίκη 3-0 στο ντέρµπι αήττητων στο «Κατσάνειο».

Η οµάδα του ΓιώργουΣαµαρά και στην έδρα του αήττητου µέχρι χθες Ηρακλή έδειξε ανωτερότητα, επικρατώντας µε 25-23, 25-22, 25-16.

Βαθµολογία (5 αγ.): ΑΕΚ15, Ηρακλής Θ. και Ολυµπιακός 11, Μαρκόπουλο και Παναθηναϊκός 10, Κερατέα 9, Ανατόλια 8, Ηρακλής Κ. 6,

Πειραµατικό και Πανελλήνιος 4, Πανιώνιος 2, Ε.Α. Λάρισας 0. ΝΙΚΗ ΕΑΠ

Με κορυφαίο τον βραζιλιάνο διαγώνιο Πέδρο Ντορνέλας (17 π. – 15/27 επιθ.), η Ε.Α. Πατρών ΛΟΥΞ νίκησε στο «Ζηρίνειο» τονΑ.Ο. Κηφισιάς µε 3-1 (25-20, 25-23, 18-25, 25-16) στον χθεσινό αγώνα της 6ης αγωνιστικής της Α1 Volleyleague.