Αποφασισµένοι για µεγάλες επιδόσεις και, ει δυνατόν, ρεκόρ διαδροµής ήλθαν στην Αθήνα για τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, κορυφαίοι κενυάτες δροµείς.


Σ τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο, οι δροµείς δεν θέλησαν να φανούν υπεραισιόδοξοι. Ο αθλητής που έρχεται µε την καλύτερη επίδοση (2 ώρες 07’31’’), ο Τζόναθαν Κιπκορίρ, νικητής πέρυσι στο Παρίσι, είπε: «Πρώτα πρώτα ευχαριστώ τους οργανωτές που µε κάλεσαν να τρέξω στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τον πρώτο Μαραθώνιο. Το βρίσκω φανταστικό που είµαι εδώ. Πρώτη φορά θα τρέξω σε τόσο δύσκολη διαδροµή. Χαίροµαι επιπλέον που θα τρέξω σε µια ολυµπιακή πόλη και θα προσπαθήσω να πάω όσο καλύτερα µπορώ». Ο Τζέικοµπ Γέιτορ µε την τρίτη καλύτερη επίδοση στον αγώνα (2 ώρες 08’02’’) υπογράµµισε: «Χαίροµαι που βρίσκοµαι στην Αθήνα και θεωρώ ιδιαίτερα σηµαντικό που θα τρέξω µε αντιπάλους µεγάλους δροµείς, ώστε να γίνει ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας».

Από πλευράς ελλήνων πρωταθλητών, των οποίων η συµµετοχή µετράει παράλληλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα, ο κάτοχος του τίτλου Δηµήτρης Θεοδωρακάκος κάλεσε τον κόσµο «να βγει από τα σπίτια του και να χειροκροτήσει τους µετέχοντες όλων των ηλικιών και σωµατικών διαπλάσεων», ενώ η πρωταθλήτρια Τίνα Κεφαλά ευχήθηκε σε όλους τους µετέχοντες στον αγώνα µε οποιαδήποτε ιδιότητα καλή επιτυχία. ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ

Οι θρυλικοί νικητές του Μαραθωνίου στην κλασική δια δροµή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα 1969, Βρετανός Ρον Χιλ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα 1982, Πορτογαλίδα Ρόζα Μότα, δήλωσαν ότι είναι χαρούµενοι που βρίσκονται στην Αθήνα για την επέτειο και ότι η κλασική διαδροµή και το Παναθηναϊκό Στάδιο αποτέλεσαν γι’ αυτούς πηγή δύναµης για τη νίκη που άνοιξε τον δρόµο των µεγάλων επιτυχιών στην καριέρα τους.

Σύντοµα µηνύµατα απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Χάρης Σταµατόπουλος και ο δήµαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης.