Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από απόψε θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες αύριο επεκταθούνκαι στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικά:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από απόψε τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες από τις πρωινές ώρεςαύριο θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως δυτική και νότια), τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και προς το βραδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
  • Από αύριο το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανησα και θα ασθενήσουν.
  • Ιδιαιτέρα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται αύριο το μεσημέρι και τοαπόγευμα.
  • Από αύριο το βράδυ, στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.