Η [-962απεργία έχει καθυστερήσει την έναρξη της Α1, τα προβλήµατα στις πτήσεις καθυστέρησαν την άφιξη του ΠΑΟ στηΒαλένθια, όµως οι πρωταθλητέςΕλλάδας δεν θέλουν σήµερα στο «Φουέντε Ντε Σαν Λουίθ» (Νova2, 21.45) να… καθυστερήσουν τις νίκες στηνΕυρωλίγκα.


Η πρεµιέρα κάθε διοργάνωσης κρύβει παγίδες, πόσω µάλλον όταν δεν έχουν προηγηθεί αγώνες πρωταθλήµατος για να βρουν οι οµάδες τα «πατήµατά» τους και επιπροσθέτως πραγµατοποιείται στο σπίτι µιας ποιοτικής οµάδας που θα έχει τη θερµή συµπαράσταση 7.000

οπαδών της. Ωστόσο οι Πράσινοι εµφανίζονται αποφασισµένοι και πανέτοιµοι για να επιβάλουν τον ρυθµό τους, να κυριαρχήσουν στα ριµπάουντ, να πιέσουν τον αντίπαλο στην µπάλα και να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο, ώστε να πάρουν την πολύτιµη νίκη της πρεµιέρας.

«Είναι ένα πολύ σηµαντικό παιχνίδι απέναντι σε µια πολύ καλή οµάδα. Δεν πρόκειται για ένα εύκολο παιχνίδι για εµάς, γιατί εξαιτίας της απεργίας των παικτών στην Ελλάδα δεν αγωνιστήκαµε για το ελληνικό πρωτάθληµα. Κάτι που σηµαίνει ότι δεν έχουµε αγωνιστικό ρυθµό. Ξέρουµε όµως ότι έχουµε µπροστά µας ένα σηµαντικό παιχνίδι», σχολίασε ο Οµπράντοβιτς που τόνισε ότι η Βαλένθια, παρά τις πολλές αλλαγές της, παραµένει ποιοτική οµάδα: «Εχει ποιότητα και παίκτες σε κάθε θέση. Δεν είναι η ίδια οµάδα σε σχέση µε πέρυσι, έχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ της, έχει άλλον προπονητή.

Ολες αυτές οι αλλαγές όµως δεν την εµποδίζουν να παραµένει µια πολύ καλή οµάδα. Είναι κάτι που καθίσταται φανερό µέσα από το σκάουτινγκ».

Η Βαλένθια όµως δεν έχει να αντεπεξέλθει µόνο στη µεταβατική περίοδο που διανύει (από την οµάδα που πέρυσι κατέκτησε το ΕuroCup έφυγαν οι Νίλσεν, Πέροβιτς, Κελάτι, Μαρίνοβιτς, Γκαρθία και ο προπονητής Νέβεντ Σπάχια), αλλά και στα προβλήµατα τραυµατισµών. Ο Ρίτσαρτσον και ο Ντε Κολό θεωρείται απίθανο να αγωνιστούν, ενώ ενοχλήσεις είχαν οι Λίστσουκ και Γιαβτόκας, οι οποίοι θα τεθούν στη διάθεση του Μανόλο Χουσεΐν.