Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εθνοτικών συγκρούσεων τη νύχτα του Σαββάτου στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν, μεταδίδουν σήμερα, τα μέσα ενημέρωσης.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν εν όψει των σημερινών εκλογών για την πλήρωση της τοπικής έδρας της νότιας επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι.

«Η πόλη είναι σε ένταση, πυροβολισμοί ακούγονται σε διάφορες περιοχές και η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τους σκοτωμούς», μεταδίδει ο τοπικός σταθμός Geo.

Οι εκλογές διεξάγονται για την κάλυψη της έδρας, η οποία χήρεψε μετά την δολοφονία τον περασμένο μήνα του ούρντου βουλευτή Ράζα Χαϊντέρ του κόμματος MQM

(Κίνησης Μουταχίντα Καουάμι).

Το κόμμα του κατηγόρησε για τη δολοφονία το κόμμα παστούν ANP (Εθνικό Κόμμα Αwami).

Η δολοφονία του βουλευτή προκάλεσε τότε συγκρούσεις που οδήγησαν στον θάνατο

περίπου 100 ατόμων.

Ως πιθανή αφορμή των χθεσινών συγκρούσεων φέρεται η απόφαση του ΑΝΡ να αποσυρθεί τελευταία στιγμή από τις εκλογές, προκειμένου να πιέσει για την αναβολή τους με το αιτιολογικό των κακών συνθηκών στον τομέα της ασφάλειας.

Η κυβέρνηση ωστόσο αρνήθηκε να δεχθεί αναβολή των σημερινών εκλογών και ανέπτυξε αστυνομική και παραστρατιωτική δύναμη εκατοντάδων ανδρών στα 84 εκλογικά τμήματα, σε μία προσπάθεια να ελέγξει τη βία.