«ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ δεν είναι σε κώµα» ανέφερε µεταξύ άλλων η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΟΚ, η οποία µία µέρα µετά τα όσα φώναξαν µε κραυγή αγωνίας οι πρωταγωνιστές (παίκτες και προπονητές) της Α1 και µία πριν από τη σηµερινή προηµιτελική φάση του Κυπέλλου, αποφάσισε να δείξει κινητικότητα και να προκαλέσει συνάντηση µε τις διοικήσεις των 14 ΚΑΕ της Α1 την ερχόµενη Δευτέρα!

Η πιθανότητα να γίνει η συνάντηση αυτή κατόπιν εορτής είναι µεγάλη, αφού για την Πέµπτη ο ΠΣΑΚ έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση. Σκο πός της η προκήρυξη απεργίας στην Α1, η οποία κάνει πρεµιέρα το Σαββατοκύριακο.

«Το µπάσκετ δεν είναι σε κώµα, όπως έσπευσαν κάποιοι να γενικεύσουν µια δύσκολη κατάσταση, µε προβλήµατα που όλοι γνωρίζουµε. Η ευκαιρία για τα ισοπεδωτικά συµπεράσµατα δόθηκε από ανθρώπους του µπάσκετ που χωρίς δεύτερες σκέψεις βάζουν τα χέρια τους να βγάλουν τα µάτια τους», δήλωσε ο κ. Γ. Βασιλακόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε την πρόσκληση των 14 ΚΑΕ «για µια ανοιχτή συζήτηση που θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή ώριµης και ψύχραιµης σκέψης, ώστε να αντιµετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση και να αποφευχθούν οι κορόνες που δηµιουργούν στρεβλή εικόνα».

Ωστόσο δεν χρειάζεται στρέβλωση η εικόνα της προηµιτελικής φάσης του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί µε τρεις αγώνες. Και αυτό όχι για τηλεοπτικούς λόγους, αλλά διότι το Μαρούσι έγινε η δεύτερη οµάδα (µετά τον Ηρακλή) που δήλωσε αδυναµία συµµετοχής, προκαλώντας ένα ακόµη πλήγµα στον ξεφτισµένο θεσµό.

Ετσι ο Αρης προκρίνεται απευθείας στον (διπλό) ηµιτελικό, όπου θα αντιµετωπίσει τον νικητή του µατς Κολοσσός – Παναθηναϊκός (16.30 ΕΤ1). Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ικαρο Καλλιθέας. Ο νικητής θα αντιµετωπίσει τον νικητή του αγώνα Πανελλήνιος – Ολυµπιακός (18.30, ΕΤ 1), που θα διεξαχθεί στη νέα έδρα του ΠΓΣ, τη Λαµία.

ΣΗΜΕΡΑ

Η προηµιτελική φάση θα διεξαχθεί µε τρεις αγώνες µόνο: Κολοσσός – ΠΑΟ, ΠΑΟΚ – Ικαρος Καλλιθέας και Πανελλήνιος – Ολυµπιακός