Ο ΡΑΟΥΛ Μπράβο ήταν µία από τις πιο ηχηρές µεταγραφές το καλοκαίρι του 2007. Ο Ολυµπιακός έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης 1,5 εκατ. ευρώ και ο ισπανός αριστερός αµυντικός θα εισπράξει 5,2 εκατ. ευρώ για τετραετές συµβόλαιο.

Ο 29χρονος αµυντικός δεν µπόρεσε να καθιερωθεί στον Ολυµπιακό, καθώς είχε πάρει την κάτω βόλτα κυρίως λόγω κακής εξωγηπεδικής ζωής. Ηταν µακράν ο πρώτος στα νυχτοπερπατήµατα. Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ τού συνέστησε να βρει άλλη οµάδα για να απαλλαγεί από το υψηλό συµβόλαιο. Ο Μπράβο και ο µάνατζερ του δεν βρήκαν άλλη ποδοσφαιρική στέγη για τον απλούστατο λόγο. Δεν υπήρχε σύλλογος ούτε πρόκειται να υπάρξει που θα δώσει 1,3 εκατ. ευρώ στον Μπράβο. Με υπόδειξη του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη ο ισπανός αµυντικός πήγε δανεικός στη Νουµάνθια στον β’ γύρο την περίοδο 2008-2009. Ο Ολυµπιακός δεν µπόρεσε να τον ξεφορτωθεί και το καλοκαίρι του 2009 επέστρεψε στο ρόστερ. Ο Μπράβο παρουσιάστηκε αγωνιστικά µεταµορφωµένος. Κατάλαβε ποιο είναι το συµφέρον του, στρώθηκε στη δουλειά, άφησε τις νυχτερινές εξόδους και την προηγούµενη σεζόν ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του Ολυµπιακού. Στο µατς που έπαιξε µε τον Αστέρα Τρίπολης ήταν από τους καλύτερους. Με τέτοια απόδοση δεν βγαίνει από την εντεκάδα.

Το συµβόλαιό του λήγει το ερχόµενο καλοκαίρι και τώρα η διοίκηση του Ολυµπιακού πρόκειται να του κάνει πρόταση για την ανανέωση του συµβολαίου του. Το έπαθλο του καλύτερου γκολ της 4ης αγωνιστικής θα παραλάβει σήµερα ο Φουστέρ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη από τον παλαίµαχο ποδοσφαιριστή του Ολυµπιακού, Πέτρο Μίχο. Ο Ιµπαγάσα µπήκε χθες στο πρόγραµµα της προπόνησης. Ο Ζαϊρί αποχώρησε λίγο πριν από το τέλος της προπόνησης, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον επιγονατιδικό τένοντα. Σήµερα θα επανεξεταστεί η κατάσταση του τραυµατισµού του.