Την άνοιξη του 2011 η Apple θα λανσάρει το iPad δεύτερης γενιάς, το οποίο θα είναι λεπτότερο, ελεφρύτερο, θα έχει ενσωματωμένη κάμερα για βιντεοκλήσεις και θύρα mini USB, εκτιμούν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Επικαλούμενοι πηγές από την αλυσίδα τροφοδοσίας της Apple, οι αναλυτές Χένρι Κινγκ και Κέβιν Λου αναφέρουν επίσης ότι τα σχέδια για ένα άλλο, μικρότερο iPad των 7 ιντσών, το οποίο φέρεται να ετοιμάζει η Apple, «δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί».

Σε περίπτωση που η εταιρεία λανσάρει τελικά μια τέτοια, μικρότερη ταμπλέτα, αυτό «είναι απίθανο» να συμβεί πριν από την κυκλοφορία του νέου iPad των 9,7 ιντσών.

Όπως σχολιάζει ο δικτυακός τόπος Apple Insider, η ενσωμάτωση κάμερας στην ταμπλέτα θα συμβάδιζε με το σχέδιο της Apple να προσφέρει τη λειτουργία FaceTime για βιντεοκλήσεις σε όσο γίνεται περισσότερες συσκευές.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, ο ίδιος δικτυακός τόπος είχε την πληροφορία ότι το νέο iPad με λειτουργία FaceTime είχε περάσει σε «προχωρημένα στάδια δοκιμών».

Έκπληξη θα ήταν πάντως η υιοθέτηση της θύρας mini USB, δεδομένου ότι η Apple υποστηρίζει παραδοσιακά τη δική της θύρα και αντλεί σημαντικά έσοδα από τους κατασκευαστές περιφερειακών που χρησιμοποιούν τη δική της πρόταση σύνδεσης.

Το νέο δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Research In Motion, της εταιρείας που κατασκευάζει τα BlackBerry, ότι θα λανσάρει τον υπολογιστή-ταμπλέτα Playbook, με οθόνη 7 ιντσών, στις αρχές του 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από