ΤΟΥΣ υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στο Αλσος Προμπονά. Το ψηφοδέλτιο του περιλαμβάνει 75 υποψήφιους με πιο «λαμπερή» παρουσία, εκείνη του γνωστού μάνατζερ Ηλία Ψινάκη.

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Κακλαμάνη έχουν περιληφθεί οι περισσότεροι από τους υπάρχοντες δημοτικούς συμβούλους (και αντιδημάρχους) που ανέρχονται στους 20. Δεν περιλαμβάνονται όμως τα ονόματα δύο εκ των πιο γνωστών και παλαιότερων δημοτικών συμβούλων, της κ. Ηρας Βαλσαμάκη και του κ. Αγγελου Μοσχονά.

Επιστρέφουν

Με τον συνδυασμό του κ. Κακλαμάνη διεκδικούν μια καινούργια τετραετία στον Δήμο Αθηναίων ορισμένοι παλαιοί συνεργάτες του πρώην δημάρχου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι είχαν εγκαταλείψει τον δήμο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης τετραετίας του κ. Αβραμόπουλου και δεν είχαν περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που τον διαδέχτηκε.

Ο πιο μικρός σε ηλικία υποψήφιος είναι 19 χρόνων και ο πιο μεγάλος 71 χρόνων, ενώ η αναλογία ανδρών και γυναικών είναι 64% προς 36%. Κατά τη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων με τον συνδυασμό του, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι το ψηφοδέλτιο αποτελείται από πρόσωπα που προέρχονται απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αναγνώρισε ότι η Αθήνα έχει προβλήματα και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να προβάλουμε τις ομορφιές της πόλης, να μην κρύψουμε προβλήματα κάτω από το χαλί ώστε να μην τα βλέπουμε και στενοχωριόμαστε.

Αντίθετα, θα τα έχουμε όπως τα είχαμε πάνω από το χαλί και θα προσπαθούμε να τα λύνουμε ένα ένα».