Γυναίκες στα πρόθυρα του Μπρόντγουεϊ

Επιµέλεια: Μαρία Μαρκουλή


Η «Νευρική κρίση» των θηλυκών του διάσηµου ισπανού σκηνοθέτη γίνεται µιούζικαλ και διαβαίνει την πύλη του περίφηµου Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης
Από τη στιγµή που βγήκε η ταινία, άρχισε να γράφει τον µύθο της. «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης». Ηταν προφανές – δεν θα έµεναν στο πανί. Οι Γυναίκες του Αλµοδόβαρ είχαν ζωή έξω από τις αίθουσες – πολλή ζωή έξω από τις αίθουσες, όχι µόνο σαν ταινία, σαν τίτλος, σαν θρύλος. Γυναίκες στα πρόθυρα – µεγάλο σουξέ. Και τώρα, επιστρέφουν.

«Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» – το µιούζικαλ. Η πρεµιέρα προγραµµατισµένη για τις 4 Νοεµβρίου στο Λίνκολν Σέντερ, ενώ έναν µήνα πριν (από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου) θα αρχίσουν τα previews.

Η Πέπα, η Λουθία, η Παουλίνα, ο Κάρλος και οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ταινίας, είναι έτοιµοι να ζωντανέψουν στο σανίδι µε µουσική, στίχους και χορό και οπωσδήποτε την αλµοδοβαρική πινελιά που έχουν στο DΝΑ τους, αυτή που τους χάρισε τη δόξα. Γιατί, αν δεν ήταν ο Πέδρο εκεί, να περιγράψει τις περιπέτειές τους στη Μαδρίτη, ίσως οι Γυναίκες του να είχαν περάσει στην κυρίως κρίση και να µην έµεναν στα πρόθυρα.

α πάντα καυτό και το µιούζικαλ πάντα µε το πιστό κοινό του, κάνουν την παραγωγή λίγο πριν ανοίξει η αυλαία να µοιάζει µε σίγουρη επιτυχία. Στη µετάSex and the City εποχή και µε το µπρέικνταουν να παραµονεύει για όλους, η µατιά του ισπανού σκηνοθέτη (που έγραψε το σενάριο και νοθέτησε την ταινία το 1988)

αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Η θεατρική εκδοχή που βασίζεται στην ταινία ους στίχους του Τζέφρι Λέιν και τη µουσική του Ντέιβιντ Γιάζµπεκ και αφηγείται την ιστορία των γυναικών που παρακολουθούµε τις σχέσεις τους µε τους άντρες, σε ένα εκρηκτικό «48ωρο αγάπης, σύγχυσης και πάθους».

«Οι γυναίκες είναι πιο δυνατές από εµάς. Αντιµετωπίζουν τα προβλήµατα άµεσα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι πιο συναρπαστικό να µιλάς για αυτές.

Δεν ξέρω γιατί πάντα µε ενδιαφέρουν πιο πολύ οι γυναίκες…», έχει πει ο Αλµοδόβαρ καθώς συνεχίζει να εστιάζει την προσοχή του στους γυναικείους χαρακτήρες στις ταινί

ΙΝFΟ

Εχουν σχεδόν προπωληθεί τα εισιτήρια για τα πρώτα previews, από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης

Διάβασαν και οι Σάλµα Χάγιεκ και Τζέσικα Μπιλ


Οι αναγνώσεις για τις «Γυναίκες» σε µιούζικαλ άρχισαν τον περασµένο Οκτώβριο στο Λίνκολν Σέντερ. Σε αυτές πήραν µέρος η Σάλµα Χάγιεκ, η Τζέσικα Μπιλ, ο Μάθιου Μόρισον και άλλοι που τράβηξαν αµέσως την προσοχή και τα θεατρικά µπλογκ πήραν φωτιά. Οι φαν του Τζάστιν Γκουαρίνι από το «Αmerican Ιdol» βαφτίστηκαν φανατικοί του µιούζικαλ από τους πρώτους, καθώς ο Τζάστιν ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του Κάρλος, τον οποίο είχε ο Αντόνιο Μπαντέρας στην ταινία. Τη θρυλική Πέπα στη σκηνή θα ενσαρκώνει η Σέρι Ρενέ Σκοτ, που έχει παίξει στο «Grease», στο «Τοmmy» των Who και στην «Αΐντα» των Ελτον Τζον/Τιµ Ράις.

Ο Μπράιαν Στόουκς Μίτσελ θα είναι ο Ιβάν, ο άντρας που «εγκαταλείπει τις γυναίκες και γίνεται η αιτία για πολλά νευρικά µπρέικνταουν», ένας ρόλος που έκανε τον Στόουκς να επιστρέψει στο Μπρόντγουεϊ έπειτα από επτά χρόνια. Η Λουθία του µιούζικαλ θα είναι η Πάτι Λουπόν, βραβευµένη µε Τόνι για τον ρόλο της Εβίτας Περόν στο µιούζικαλ «Εβίτα» ανάµεσα σε άλλα πολλά στο πλούσιο βιογραφικό της. Η Λόρα Μπενάντι θα παίξει την Καντέλα, ενώ η Μαρίσα θα είναι η Νίκα Γκραφ Λανζαρόνε.

Αν στην ιστορία προσθέσει κανείς και τους λάτιν ρυθµούς που ταιριάζουν στο σενάριο, έχει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, από αυτά για τα οποία ανυποµονούν οι θεατρόφιλοι να δουν την καινούργια σεζόν.