ΓΑΛΛΙΑ

Μετά την απέλαση εκατοντάδων Ροµά, στο στόχαστρο της γαλλικής κυβέρνησης φαίνεται ότι µπαίνει το τελευταίο τσιγγάνικο τσίρκο που έχει αποµείνει στην Ευρώπη. Το τσίρκο λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια έξω από το Παρίσι, ενώ αξιοσηµείωτο είναι το γεγονός ότι εκπροσώπησε τη Γαλλία στη διεθνή έκθεση της Σαγκάης.

ΙΡΑΝ

Θύµα «κυβερνοτροµοκρατίας» έπεσε το σύστηµα υπολογιστών της βιοµηχανίας του Ιράν. Η επίθεση έγινε µε έναν σούπερ ιό του λογισµικού Stuxnet, η πολυπλοκότητα του οποίου κάνει δυτικούς αναλυτές να πιστεύουν ότι είναι κρατικής προέλευσης. Από την επίθεση έµεινε ανέπαφο το λειτουργικό σύστηµα του πρώτου πυρηνικού σταθµού του Ιράν, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί σε δύο εβδοµάδες.

ΧΙΛΗ

Οι γιατροί που παρακολουθούν εδώ και επτά εβδοµάδες τους 33 µεταλλωρύχους οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί σε 700 µέτρα κάτω από τη γη, στη Χιλή, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για µολύνσεις στα µάτια, για µικρόβια, αλλά και πίεση και µετατραυµατικό στρες, προβλήµατα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στους 33 όταν θα καταφέρουν να βγουν στην επιφάνεια.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δώδεκα νεκροί και τριάντα τραυµατίες είναι ο απολογισµός τροχαίου δυστυχήµατος που σηµειώθηκε σε αυτοκινητόδροµο κοντά στο διεθνές αεροδρόµιο του Βερολίνου όταν ο οδηγός λεωφορείου µε πολωνούς τουρίστες προσπάθησε να αποφύγει διερχόµενο όχηµα. Το δυστύχηµα αυτό είναι το σοβαρότερο για το τρέχον έτος στη Γερµανία.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο υπουργός Βιοµηχανίας και Αµυντικών Εξοπλισµών του Πακιστάν µετά τη δήλωσή του ότι «δεν προµηθεύουµε τον στρατό µε στολές και αρβύλες για να σκοτώνουν τους συµπατριώτες τους, να σκοτώνουν τον Ναουάµπ Σαΐµπ και την Μπεναζίρ Μπούτο». Οι δηλώσεις του Αµπντούλ Καγιούµ Ζατόι προβλήθηκαν πολλές φορές από την τηλεόραση προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.