ΟΣΟΒΑΡ ΟΣ τραυµατισµός (ρήξη πρόσθιου χιαστού) του Δηµήτρη Βεργίνη επισκίασε τη νίκη (77-61) του Αρη κόντρα στο Περιστέρι για την προκριµατική φάση του Κυπέλλου.

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ έπαιξε µόλις 3’26’’ και σήµερα υποβάλλεται σε νέα µαγνητική τοµογραφία, προκειµένου να επιβεβαιωθεί η αρχική διάγνωση και θα χειρουργηθεί άµεσα. Η απώλειά του οδήγησε τους Κίτρινους στη διεκδίκηση του Κώστα Σλούκα µε δανεισµό από τον Ολυµπιακό.

«Στο δεύτερο ηµίχρονο αλλάξαµε κάποια πράγµατα στην τακτική µας, ασκώντας εντονότερη πίεση στην άµυνα µε αποτέλεσµα να βελτιωθεί η εικόνα µας. Δώσαµε έµφαση στο ότι πρέπει να παρουσιάσουµε καλή εικόνα ως οµάδα.

Πάντως, στο πρώτο ηµίχρονο παρουσιαστήκαµε αγχωµένοι, καθώς παίζαµε το πρώτο παιχνίδι µπροστά στο κοινό µας και οι παίκτες ήθελαν να δείξουν πράγµατα», τόνισε ο Σαρόν Ντρούκερ.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε: «Οταν ο Αρης έβαλε στο µατς το στοιχείο της δύναµης, εµείς δεν αντιδράσαµε. Φάνηκε ότι χρειαζόµαστε ακόµη έναν παίκτη για να δίνει ανάσες στον Λούµπι στις µάχες κάτω από το καλάθι».

Αρης: Βεργίνης, Ντάνστον 4, Ταπούτος 18 (3 τρ., 10 ρ.), Τάκερ 18, Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαµπίδης 2, Κουµπούρας 8, Μπορόβνιακ 14, Χρυσικόπουλος.

Περιστέρι: Μάντζαρης 7, Κινγκ 15 (3), Παπανικολάου 11 (1), Λούµπι 11, Σκοτ 7 (1), Μόντσικ 5, Πέτρουλας 5, Σένσλεϊ.

ΤΑ ?ΖΕΥΓΑΡΙΑ?

Την επόµενη αγωνιστική (3/10), τελευταία της β’ φάσης (θα ακολουθήσουν οι προηµιτελικοί στους οποίους θα λάβουν µέρος οι έξι πρώτες οµάδες της Α1 και οι αγώνες θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση) ο Αρης θα αντιµετωπίσει τον Ερµή Λαγκαδά, ο οποίος χθες νίκησε µε 88-80 τον Αρκαδικό.

Το άλλο ζευγάρι της αγωνιστικής αποτελούν ο Πανιώνιος και ο Ικαρος Καλλιθέας. Η οµάδα της Νέας Σµύρνης νίκησε µε 81-63 το Πέραµα µε κορυφαίο τον Βλαδίµιρο Γιάνκοβιτς (24 π.), ενώ ο Ικαρος νίκησε εκτός έδρας µε 74-73 τον Αµύντα Δάφνης.