Στις καθυστερήσεις έλυσε ο Αρης τον γόρδιο δεσµό του Εργοτέλη. Οι Κίτρινοι παίζοντας µε παίκτη παραπάνω από το 39’ λύγισαν τους πολύ αξιόµαχους φιλοξενούµενους µε γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Φωτογραφία

Ο ΝτάνιελΤσέζαρεκ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγµής για τον Αρη κόντρα στον Εργοτέλη

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>Η «χρυσή αλλαγή» του Κούπερ πήρε θέση µάχης στο 79’ αντί του νωθρού Ρουίζ και αξιοποίησε µε σουτ µέσα από την περιοχή σέντρα του Χαβίτο από τα δεξιά.

Η φάση ήταν η εξέλιξη γεµίσµατος απελπισίας από το κέντρο σε πλήρη αντίθεση µε τις οδηγίες του Κούπερ…

«Θεωρώ πως δεν έπρεπε να πάµε σε ανάπτυξη µε σέντρες, καθώς οι στόπερ του Εργοτέλη <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>µάς νίκησαν κατά κράτος στον αέρα, άσχετα αν το γκολ µπήκε από σέντρα», παρατήρησε ο προπονητής του Αρη, ο οποίος είχε ζητήσει υπερφόρτωση και ξαφνικά πάσα στην αδύνατη πλευρά.

«Η κεντρική ιδέα του πλάνου ανάπτυξής µας ήταν να αξιοποιήσουµε το αριθµητικό πλεονέκτηµά µας µε αλλαγές παιχνιδιού στην αντίθετη πλευρά», εξήγησε.

Ο Αρης πέρα από την εκτός πλάνων φάση του γκολ αντιµετώπισε ανορθόδοξα τον πολύ καλά οργανωµένο Εργοτέλη. Οι φιλοξενούµενοι πήραν στο πρώτο ηµίχρονο τη µάχη του κέντρου κόντρα σε πολύ νωθρό και βαρύ Αρη.

Ο Εργοτέλης έκανε πολύ αισθητή την παρουσία του στα <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>καρέ των Κίτρινων στο δίλεπτο 25’-26’ µε πρωταγωνιστή από δεξιά τον Λεάλ, αλλά δεν επιβραβεύθηκαν µε γκολ.

Ο Αρης αντιπαρέταξε τον πολύ ζωηρό Χαβίτο. Μάλιστα στο 10’ ο Ισπανός πέρασε µε χαρακτηριστική ευκολία τον Ρουµπάκη και βρέθηκε σε θέση βολής µε µοναδικό αντίπαλο τον Δασκαλάκη. Το σουτ του Χαβίτο κατέληξε άουτ, ενώ στο 39’ τον Ισπανό εξτρέµ σταµάτησε ο Δασκαλάκης.

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>Η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα έγινε στο κέντρο του γηπέδου, όταν στο 39’ ο Ολίσε έπιασε την µπάλα µε τα χέρια ύστερα από πτώση του και προτού ο διαιτητής Γιάχος υποδείξει οτιδήποτε.

Ο Ολίσε δέχθηκε δεύτερη (η πρώτη για διαµαρτυρία) κίτρινη κάρτα και άφησε την οµάδα του µε δέκα παίκτες Την εικόνα του υπολοίπου του αγώνα περιέγραψε ο Κούπερ: «Οταν στο ποδόσφαιρο υπάρχει <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>αποβολή, κάποιες φορές η οµάδα που παίζει µε µειονέκτηµα συµµαζεύεται και περιµένει τον αντίπαλο για να κάνει τη ζηµιά στην αντεπίθεση».

Η πρώτη κίνηση του προπονητή του Αρη, προκειµένου να βελτιώσει την οµάδα του, ήταν η προσθήκη του Κάλβο (αντί του Μενδρινού) στο 46’, αλλά οι προσπάθειές του από τα αριστερά δεν είχαν αποτέλεσµα.

Ούτε ο Τόχα (αντί του Φατί στο 69’) δηµιούργησε επικίνδυνες <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>καταστάσεις. Ουσιαστικά ο Αρης δεν αξιοποίησε το αριθµητικό πλεονέκτηµα. Ο Εργοτέλης λογικά ταµπουρώθηκε, αλλά πλήρωσε τη συγκυρία της φάσης του γκολ στις καθυστερήσεις.

Με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα το αποτέλεσµα αδικεί τους φιλοξενούµενους, ενώ την ίδια ώρα οι νικητές αισθάνονται ότι δικαιώθηκαν, αφού πάλεψαν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Φωτογραφία

Μέτρησα έξι ευκαιρίες

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ παρουσιάστηκε στην αίθουσα Τύπου ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ και επεσήµανε τρεις φορές µιλώντας επί οκτώ λεπτά τη σηµασία της κατάκτησης των τριών βαθµών. «Υποφέραµε, υποφέραµε πολύ», παραδέχθηκε ο προπονητής των Κίτρινων και πρόσθεσε: «Εχω την αίσθηση ότι στο πρώτο 20λεπτο η οµάδα µου, όχι ότι κοιµήθηκε γιατί δεν <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>υπάρχει αυτή η λέξη στο ποδόσφαιρο, αλλά είχε αρκετό βάρος συν το γεγονός ότι παρουσιάσαµε αργή ανάπτυξη. Πάντως, θεωρώ ότι κάναµε αρκετές ευκαιρίες. Εγώ από τον πάγκο µέτρησα τουλάχιστον έξι επτά φάσεις».

Αδικη έκρινε την ήττα της οµάδας του ο Νίκος Καραγεωργίου, ενώ παράλληλα διαπίστωσε τη γοητεία του ποδοσφαίρου. Ο <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>προπονητής του Εργοτέλη είπε: «Φεύγουµε πολύ στενοχωρηµένοι, διότι η τύχη µάς γύρισε την πλάτη. Ηµασταν πολύ καλύτεροι όταν το παιχνίδι παιζόταν επί ίσοις όροις. Ο διαιτητής είδε µία κόκκινη κάρτα που δεν την είδαµε εµείς. Μας έβγαλε έναν παίκτη και µείναµε λιγότεροι. Πάντως και στο συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα ο αντίπαλος µε αριθµητικό πλεονέκτηµα <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>εκτός από τη φάση του 91’ – άντε και σε καµία ακόµη µπορεί που µπορεί να µου διαφεύγει – δεν έκανε άλλη ευκαιρία. Οµως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο: δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι συναρπαστικό και πολύ όµορφο. Οι ποδοσφαιριστές µου έκαναν µεγάλη προσπάθεια που αξίζουν συγχαρητήρια».

Φωτογραφία

Ο Χαβίτο µπορεί να µη σκόραρε, όµως ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Άρης στη διάρκεια του αγώνα