Σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών προσώπων, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που διεκδικούσαν υποθηκευμένα, υπό πλειστηριασμό ή «ορφανά» ακίνητα, προχωρά η Εισαγγελία Εφετών.

Ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος, έδωσε εντολή, βάσει του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγκεκριμένων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για ενεργό συμμμετοχή τους στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση χρονολογείται από το 1997, όμως οι έρευνες των Αρχών ξεκίνησαν το 2009 μετά από καταγγελίες.

Πρόκειται για πολυπληθή και καλά δομημένη οργάνωση, η οποία εμπλέκεται σε απάτες, εκβιασμούς, λαθρεμπόριο, πλαστογραφίες εις βάρος του Δημοσίου, τραπεζών και ιδιωτών.

Επιπλέον, επηρέαζαν δικαστικές αποφάσεις πάντα όμως με νομιμοφανείς διαδικασίες και έγγραφα, όπως τη σύσταση εταιρειών, στις οποίες παρουσιάζονταν ως μέλη ΔΣ «αχυράνθρωποι», όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως την Κύπρο.

Ο «πυρήνας» της οργάνωσης αποτελείται από έναν πολιτικό μηχανικό (σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 500 χιλιάδες δολάρια), έναν πρώην δικαστικό και τέσσερις δικηγόρους.

Στα ονόματα των υπόλοιπων μελών του «πυρήνα» έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί στη Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Οι έρευνες των αστυνομικών (υπό την κωδική ονομασία «Ατις») συνεχίζονται σε 13 από τα 16 ακίνητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από