Θα μπορεί να απογειώνεται από ένα συνηθισμένο αεροδρόμιο, αλλά ο προορισμός του θα είναι διαφορετικός… Θα πηγαίνει στο Διάστημα μεταφέροντας 24 επιβάτες και θα αναπτύσσει ταχύτητα πενταπλάσια από εκείνη του ήχου. Το Skylon, όπως είναι το όνομα του διαστημόπλοιου, θα κατασκευαστεί στη Βρετανία και λέγεται ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι έτοιμο να πετάξει.

Η εξωτερική του εμφάνιση θα το διαφοροποιεί από τα άλλα αεροσκάφη, μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες του όμως θα είναι οι κινητήρες που θα το βάζουν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Οι κινητήρες θα χρησιμοποιούν αέρα από την ατμόσφαιρα, τον οποίο θα ψύχουν και στη συνέχεια θα συμπιέζουν για να γίνεται η καύση του με υδρογόνο.

Ο συνδυασμός υγρού οξυγόνου και υγρού υδρογόνου θα του προσδίδει υπερηχητική ταχύτητα και θα μπορεί να παραμένει στο Διάστημα για επτά ημέρες. Η άτρακτος του σκάφους θα είναι καλυμμένη από υλικά που θα ανακλούν τη θερμότητα ώστε να μην υπερθερμαίνεται κατά την είσοδό του στη Γη.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας που το σχεδιάζει λένε ότι το Skylon θα μπορούσε μια μέρα να αντικαταστήσει τα διαστημικά λεωφορεία της ΝΑSΑ που μεταφέρουν εφόδια και αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς εκτός από επιβάτες θα παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου μέχρι και 12 τόνων. Το διαστημόπλοιο θα έχει μήκος 83 μέτρα και το κόστος κατασκευής του εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 833 εκατ. ευρώ.