Συνεχίζει να ανακατεύει την τράπουλα ο Νίκος Νιόπλιας προκειµένου να βγάλει… άσους, παίρνοντας το µέγιστο από τους πιο φορµαρισµένους ποδοσφαιριστές του.


Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές, οι Αλέξης Τζόρβας, Σεντρίκ Καντέ και Σεµπάστιαν Λέτο, έχουν αγωνιστεί και στα τρία παιχνίδια (90 λεπτά) πρωταθλήµατος, ενώ το rotation (περιστροφή) στην 11άδα θα συνεχιστεί και απόψε (19.30, ΝΟVΑ 1) εναντίον του Πανιωνίου.

Ο κοζανίτης προπονητής σκέφτεται να χρησιµοποιήσει στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά φέτος βασικούς τους Σαριέγκι, Γκαρσία και Κατσουράνη. Ποδοσφαιριστές που µπορούν να δώσουν ισχύ στον κακό (µε εξαίρεση το µατς µε τον Αρη) φετινό Παναθηναϊκό σε δύο γραµµές όπου αντιµετωπίζει πρόβληµα: το κέντρο της άµυνας και τον άξονα. Ο βάσκος κεντρικός αµυντικός µάλιστα δεν έχει παίξει ούτε λεπτό µέχρι τώρα στο πρωτάθληµα, ενώ την 1η αγωνιστική µε τη SΚΟDΑ Ξάνθη στη Λεωφόρο ήταν τιµωρηµένος. Φυσικά δεν είναι µόνο οι αλλαγές για την καλύτερη δυνατή σύνθεση που έφεραν τον 45χρονο προπονητή σε αυτό το rotation, αλλά και τραυµατισµοί (π.χ. Σισέ, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης) που τον οδήγησαν σε αυτή τη λύση. Είναι διψασµένος και µαχητής και αυτά τα στοιχεία θέλει να προσθέσει στην άµυνα ο προπονητής.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Λουίς Γκαρσία µπαίνοντας στο δεύτερο ηµίχρονο µε την Καβάλα άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Παναθηναϊκού, παίζοντας απλό και δηµιουργικό ποδόσφαιρο. Πάσες µε τη µία στον σωστό και αµαρκάριστο ποδοσφαιριστή, κινητικότητα, ενώ έψαξε ανεπιτυχώς το γκολ σε µία-δύο φάσεις. Ολη την εβδοµάδα τα πήγε καλά στις προπονήσεις και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να παίξει από την αρχή. Ο Γκοβού αναµένεται να καθήσει στον πάγκο.

Σε καλή κατάσταση είναι και ο Κώστας Κατσουράνης, που µπορεί να βοηθήσει δηµιουργικά και εκτελεστικά. Ο Πατρινός έχει καιρό να σκοράρει, ενώ τα γκολ του λείπουν από τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι είχε βοηθήσει πολύ σε αυτόν τον τοµέα µε προπονητή τον Τεν Κάτε, ο Νιόπλιας όµως δεν ήθελε τόσα γκολ από τους αµυντικούς χαφ, αλλά από τους επιθετικούς, αφού θεώρησε ότι είναι πιο ορθολογικό. Κάποιες προωθήσεις του όµως ειδικά σε τέτοια µατς όπως µε τον Πανιώνιο στο… σπίτι (ΟΑΚΑ) και δυνατά σουτ µπορούν να δώσουν λύσεις σε σφιχτές άµυνες.

ΤΟ Νο1

Σε ό,τι αφορά τον τερµατοφύλακα είναι µία θέση που δεν αλλάζει εύκολα. Οι Καρνέζης και Φερνάντες περιµένουν την ευκαιρία τους, αλλά θα πρέπει να βρεθεί αποδεδειγµένα σε περίοδο ντεφορµαρίσµατος ο Τζόρβας (και όχι απλώς σε µία κακή βραδιά) για να τους δούµε κάτω από τα δοκάρια. Ευκαιρίες θα πάρουν οι αναπληρωµατικοί σίγουρα στο Κύπελλο. Είναι γεγονός όµως πως ο Νιόπλιας περιµένει από τον Αλέξανδρο Τζόρβα µία καλή και γεµάτη εµφάνιση, ειδικά µετά τις παρατηρήσεις που του έκανε µέσα στην εβδοµάδα. Περιµένει να κατευθύνει τους αµυντικούς, ενώ του ζήτησε να βγαίνει και να καθαρίζει κάποιες φάσεις (σέντρες ή στηµένα) και να µην περιµένει να τα κάνουν όλα οι αµυντικοί.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Νίκος Νιόπλιας σκέφτεται να χρησιµοποιήσει απόψε στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά φέτος βασικούς τους Σαριέγκι, Γκαρσία και Κατσουράνη