ΙΤΑΛΙΑ

Η ιταλική κυβέρνηση θα αποσύρει τους σαρωτές σώµατος που είχαν τοποθετηθεί εδώ και έξι µήνες σε πολλά αεροδρόµια της χώρας καθώς, όπως έγραψε χθες η εφηµερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα», κρίνει ότι οι έλεγχοι που γίνονται µε αυτούς είναι ιδιαίτερα χρονοβόροι και δεν είναι αλάνθαστοι. Ηδη έχει διακοπεί η λειτουργία των µηχανηµάτων στο αεροδρόµιο της Ρώµης και της Βενετίας και αναµένεται να γίνει το ίδιο και στο Μιλάνο.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Ο αρχιτέκτονας του πυρηνικού προγράµµατος της Βόρειας Κορέας χρίστηκε χθες αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον Κανγκ Σοκ Ζου, στενό συνεργάτη του προέδρου Κιµ Γιονγκ Ιλ. Η εξέλιξη αυτή σηµειώνεται λίγες ηµέρες πριν από τη συνεδρίαση του Κοµµουνιστικού Κόµµατος, όπου ενδέχεται να ανακοινωθεί η µεταβίβαση της προεδρίας στον νεώτερο γιο του Κιµ.

ΗΠΑ

Το Ρεπουµπλικανικό Κόµµα έδωσε χθες στη δηµοσιότητα ένα νέο «Συµβόλαιο µε την Αµερική», που περιλαµβάνει τη δηµιουργία θέσεων εργασίας, τη µείωση των φόρων και τον περιορισµό του κράτους. «Οι Ρεπουµπλικανοί άκουσαν τον αµερικανικό λαό», δήλωσε ο επικεφαλής του κόµµατος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μόλις το 1,5% των Βρετανών (δηλαδή συνολικά 750.000

άνθρωποι) είναι γκέι ή αµφιφυλόφιλοι σύµφωνα µε την πρώτη επίσηµη έρευνα της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισµό των πολιτών. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαµηλότερο προγενέστερων κυβερνητικών εκτιµήσεων, που ήθελαν το ποσοστό των οµοφυλόφιλων και αµφιφυλόφιλων Βρετανών να φτάνει το 7%.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Δύο έδρες λείπουν από την Κεντροδεξιά του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ για να διατηρήσει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο της Σουηδίας. Ο Ράινφελτ έχει περιθώριο έως τις 5 Οκτωβρίου για να σχηµατίσει κυβέρνηση, η οποία µπορεί να είναι κυβέρνηση µειοψηφίας αν δεν βρει στήριγµα στην Αριστερά, καθώς έχει αποκλείσει το ενδεχόµενο να συνεργαστεί µε τους ακροδεξιούς.