Δόθηκε η εκκίνηση σήμερα το πρωί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για τον διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον» με τη συμμετοχή 450 αθλητών απʼ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 27 Έλληνες δρομείς.

Το «Σπάρταθλον» αναβιώνει τροποντινά την ιστορία του Αθηναίου οπλίτη Φειδιππίδη, ο οποίος πριν 2.500 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 490 π.Χ. στάλθηκε από τον Μιλτιάδη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες για τη μάχη του Μαραθώνα. Ο Φειδιππίδης έφτασε την επομένη της αναχώρησής του από την Αθήνα και πρόλαβε να γυρίσει στην πόλη του για να την ενισχύσει στη μάχη με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Φειδιππίδης ήταν και ο οπλίτης, που έτρεξε πίσω στην Αθήνα για να ανακοινώσει στους συμπολίτες του τη νίκη των στρατευμάτων τους, όμως αυτή η ιστορία δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχαίες πηγές. Θεωρείται, πάντως, πως έτσι προς τιμήν του καθιερώθηκε και ο Μαραθώνιος.

Οι αθλητές του «Σπάρταθλον» ια τερματίσουν στην Σπάρτη μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα και θα λάβουν ως έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από