«Ληστρική συμφωνία παράδοσης εθνικού πλούτου» χαρακτηρίζει το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής «το νέο μνημόνιο, που εν κρυπτώ υπέγραψε με το Κατάρ ο Γ. Παπανδρέου από τη Νέα Υόρκη, στην οποία πραγματοποιεί πολυήμερη επίσκεψη προσφέροντας «γη και ύδωρ» στις χρηματαγορές, στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, συνιστά άλλη μια νεοαποικιακή ληστρική συμφωνία παράδοσης εθνικού πλούτου, και εκχώρησης κρίσιμων ενεργειακών τομέων και μεγάλων, στρατηγικής σημασίας, ελεύθερων χώρων».

Ειδικότερα, επισημαίνει, η «εκχώρηση στους εμίρηδες του Κατάρ έκτασης έως 30% του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προς “τσιμεντοποίηση”, εμπορευματοποίηση και “καζινοποίηση”, συνιστά ένα μείζον οικολογικό και πολιτιστικό έγκλημα κατά της Αττικής, η οποία, μετά και τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών, έχει μετατραπεί σε “κρανίου τόπο”».

Σημειώνει ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα «να εκχωρεί και να παραχωρεί εν κρυπτώ, ερήμην του λαού αλλά και της Βουλής δημόσιο εθνικό πλούτο» και απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος προκειμένου να σωθεί το Ελληνικό ως χώρος πρασίνου και να ματαιωθεί το νέο μνημόνιο με το Κατάρ.