Τη στατιστική επιβεβαίωσε η Μπαρτσελόνα που τη θέλει να κερδίζει δύσκολα όταν δεν παίζει ο Λιονέλ Μέσι. Οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν της Χιχόν µε 1-0. Ο Νταβίντ Βίγια σηµείωσε το µοναδικό γκολ εις βάρος της πρώτης του αγάπης στο 49ο λεπτό.

Σύµφωνα µε τη στατιστική, η Μπάρτσα χωρίς τον Μέσι – που αναρρώνει από τραυµατισµό και χθες παρακολούθησε το παιχνίδι από την εξέδρα – σκοράρει κάθε 50 λεπτά αντί κάθε 38 όταν εκείνος αγωνίζεται.

Η γλώσσα των αριθµών αναφέρει επίσης πως το ποσοστό συγκοµιδής βαθµών της Μπαρτσελόνα όταν δεν αγωνίζεται ο Αργεντινός πέφτει από το 79% στο 60%.

Το Σάββατο η Μπάρτσα θα αντιµετωπίσει στον «Λάκκο των Λεόντων», το Σαν Μαµές, την Μπιλµπάο, µε τη στατιστική να κρέµεται από πάνω της σαν λαιµητόµος.

Μία ηµέρα νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-0 την Εσπανιόλ στο… πατατάλ «Σαντιάγκο Μπερναµπέου».

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, που κλώτσησε πολλές πόρτες στα αποδυτήρια και έβαλε τις φωνές στους παίκτες του στην ανάπαυλα για την κακή εµφάνισή τους, παροµοίασε τον κακό αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγκο Μπερναµπέου» µε χωράφι για πατάτες. Λίγες ώρες µετά τα παράπονα του Μουρίνιο, ο χλοοτάπητας ξηλώθηκε και σήµερα αναµένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νέου που έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα από τη Σλοβακία.

Αίσθηση προκάλεσαν οι νέες αποδοκιµασίες των φιλάθλων των Μερένχες προς το πρόσωπο του Μουρίνιο για την απόφασή του να αντικαταστήσει τον Οζίλ µε τον Κεντίρα.

«Γεννήθηκα σε µία χώρα που έχει 10 εκατοµµύρια προπονητές και εργάζοµαι σε µία χώρα που διαθέτει 40 εκατοµµύρια προπονητές. Η Ρεάλ όµως έχει έναν προπονητή κι αυτός είµαι εγώ».

Πρόσθεσε επίσης πως η οµάδα του πρέπει να βελτιωθεί, αλλά πάνω απ’ όλα οι παίκτες του χρειάζονται ξεκούραση από τα συνεχή παιχνίδια.

Σε άλλα χθεσινά παιχνίδια: Αλµερία – Λεβάντε 0-1, Σαραγόσα – Χέρκουλες 0-0.

ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Γεννήθηκα σε µία χώρα που έχει 10 εκατοµµύρια προπονητές και εργάζοµαι σε µία χώρα που διαθέτει 40 εκατοµµύρια προπονητές