Η έκρηξη του Νίκου Νιόπλια στα ενδότερα της Παιανίας δεν ήταν κάτι το µη αναµενόµενο. Γιατί όσοι παρατηρούν προσεκτικά τον τεχνικό από την αρχή της σεζόν διαπιστώνουν πως η πίεση για αποτελέσµατα τον αγγίζει. Και ο χρόνος δεν είναι σύµµαχός του.

Είναι εντελώς διαφορετικό να αναλαµβάνει ένας κόουτς µια οµάδα στα µέσα της περιόδου και διαφορετικό να φτιάχνει από την αρχή το σύνολο. Ο Νιόπλιας αυτό το διάστηµα έκανε τις εξής επιλογές: έχτισε (ξανά) την επίθεση πάνω στον Σισέ και την άµυνα πάνω στο δίδυµο Καντέ – Μπουµσόνγκ. Οι κεντρικοί µπακ µιλούν γαλλικά, αλλά η συνεννόηση απουσιάζει.Ο Μπουµσόνγκ δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Νιόπλια και όταν εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον υψηλόσωµο παίκτη, ο «Τζίγγερ» ενοχλήθηκε σφόδρα και το έκανε γνωστό στον προπονητή. Ετσι, ο Νιόπλιας αρκέστηκε στον Μπουµσόνγκ, έκαψε τον Σαριέγκι και στήριξε µια άκρως επικοινωνιακή επιλογή της διοίκησης. Αποτέλεσµα; Η ατάκα «ο ΠΑΟ έχει 100 χρόνια ιστορία, η Λυών λιγότερα, εσύ να προσαρµοστείς σε µας»! Το µήνυµα δόθηκε, το άγχος βγήκε από τον εσωτερικό κόσµο του προπονητή και µένει να φανεί η συνέχεια όπου τα αποτελέσµατα πρέπει να είναι θετικά στους προσεχείς αγώνες. Με τον Πανιώνιο, την Κοπεγχάγη και τον Εργοτέλη. Ολοι θεωρούνται κρίσιµοι και ο τεχνικός θέλει να περάσει προς τα έξω πως έχει τον έλεγχο της κατάστασης και των αποδυτηρίων.

Οντως, τα «βαριά χαρτιά» όπως είναι ο Σισέ και ο Γκοβού, εκτιµούν τον Νιόπλια. Οι έλληνες διεθνείς, επίσης. Φυσικά, ο προπονητής θα προτιµούσε να επιβάλει την τάξη χωρίς να ρίχνει σωρηδόν πρόστιµα. Αυτό σηµαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Και παράλληλα, περιµένει οι παίκτες-κλειδιά να ανεβάσουν την απόδοσή τους πολύ γρήγορα: ο Βύντρα, ο Καραγκούνης, ο Λέτο, ο Κατσουράνης. Διότι αν κάτι πάρει στραβά, τότε η αβεβαιότητα θα γίνει µόνιµος κάτοικος της Παιανίας.