Πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, μετά τη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, νωρίτερα το πρωί, όπου συζητείτο η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρη στάση εργασίας έως τις 11:30 μ.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στη βασιλίσσης Αμαλίας, ενώ νωρίτερα,στην πορεία τους από τον Άρειο Πάγο προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών, είχαν κλείσει τη Βασιλίσση Σοφίας και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αιτήματα είναι η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρωθεί επιτροπές συμβασιούχων και φορείς, την ώρα που στο Ανώτατο Δικαστήριο συζητείτο η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.