Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιούν σήμερα το πρωί περίπου 800 άτομα, συμβασιούχοι στους ΟΤΑ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη, 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρη στάση εργασίας έως τις 11:30 μ.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Το πρωί είχαν κλείσει τη Λ.Αλεξάνδρας, ενώ αυτή τη στιγμή κατευθύνονται στη Βουλή με αποτέλεσμα να δημιουρηγθούν πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις στις λεωφόρους Β. Σοφίας καιΑμαλίας και τους γύρω δρόμους.

Αιτήματα είναι η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Έξω από τον Άρειο Πάγο έχουν συγκεντρωθεί επιτροπές συμβασιούχων και φορείς, την ώρα που στο Ανώτατο Δικαστήριο συζητάται η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.