Ο τίτλος γεµίζει τα ταµεία και στον Ολυµπιακό υπολογίζουν ότι θα γίνει απόσβεση τη νέα σεζόν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δαπάνησε συνολικά περίπου 28 εκατ. ευρώ σε οµάδες και συµβόλαια ποδοσφαιριστών µόνο για τον πρώτο χρόνο!


Παίκτες µεγάλου βεληνεκούς όπως Ριέρα, Ιµπαγάσα, Πάντελιτς, Ρόµενταλ, Ουρτάδο και αστέρια όπως οι Φουστέρ, Νέµεθ, Μιραλάς ντύθηκαν το καλοκαίρι στα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυµπιακός βρέθηκε νωρίς εκτός Γιουρόπα Λιγκ και η διοίκηση αναγκάστηκε να δώσει και άλλη παράταση στα διαρκείας. Παρά τις µεγάλες µεταγραφές, οι φίλοι του Ολυµπιακού έχουν προµηθευτεί 15.500 εισιτήρια διαρκείας. Ο κόσµος προφανώς σκέφτεται ότι θα δει µόνο 14 µατς πρωταθλήµατος στο «Γ. Καραϊσκάκης», συν τα παιχνίδια Κυπέλλου.

Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ βλέπει λοιπόν ως µονόδροµο την κατάκτηση του τίτλου για να µπει απευθείας ο Ολυµπιακός στους χρυσοφόρους οµίλους του Τσάµπιονς Λιγκ. Το ποσόν που θα εισπράξει από την ΟΥΕΦΑ ο πρωταθλητής την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 θα είναι 12, 6 εκατ. ευρώ (7,1 εκατ. ευρώ µπόνους για τη συµµετοχή και 5,5 εκατ. ευρώ από το Μarket pool). Σε περίπτωση που αποκλειστεί από τους οµίλους ο δεύτερος της βαθµολογίας (όπως έγινε µε τον Παναθηναϊκό από την Ατλέτικο Μαδρίτης), στα ερυθρόλευκα ταµεία θα µπουν ακόµα 4,5 εκατ. ευρώ.

Τα τρία µατς στους οµίλους στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα αποφέρουν από τις εισπράξεις περίπου 2,1 εκατ. ευρώ. Ακόµα το µπόνους της ΟΥΕΦΑ για τη νίκη είναι 800.000 ευρώ και για την ισοπαλία 400.000.

Πρέπει να υπολογιστούν και τα διαρκείας, τα οποία µε εξαίρεση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

τη φετινή σεζόν, φθάνουν τα 18.500.

Εποµένως, η συµµετοχή στο Τσάµπιονς Λιγκ µαζί µε τα εισιτήρια διαρκείας ξεπερνούν το ποσόν των 30 εκατ. και έτσι υπερκαλύπτεται το ποσόν των µεταγραφών και των συµβολαίων (για τον πρώτο χρόνο).

Το βάρος λοιπόν έχει πέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος καλείται να οδηγήσει τον Ολυµπιακό και πάλι στην πρώτη θέση. Ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε χθες στην ΠΑΕ µε τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη. Συζητήθηκαν θέµατα της Σούπερ Λιγκ, της διαιτησίας , τρέχοντα ζητήµατα του Ολυµπιακού και το οικονοµικό πρόβληµα του Ερασιτέχνη. Στο πρώτο γκολ του Μάρκο Πάντελιτς στο µατς του Ολυµπιακού µε τον Πανσερραϊκό αναφέρεται η σερβική ιστοσελίδα b92. net, επίσης τη µη κλήση του 32χρονου φορ (35 φορές διεθνής) στην Εθνική Σερβίας για τους αγώνες των προκριµατικών του Εuro 2012 κόντρα σε Νησιά Φερόες και Σλοβενία.

Ο Ολυµπιακός δεν θα παραχωρήσει εισιτήρια στον Αστέρα Τρίπολης προκειµένου να υπάρξει µεγαλύτερη χωρητικότητα στο φαληρικό στάδιο για τους φίλους των Ερυθρολεύκων, οι οποίοι θα δουν πρώτη φορά για τη νέα σεζόν από κοντά την οµάδα τους. Ο Ολυµπιακός συµφώνησε µε τον Αστέρα να παραχωρηθούν τρεις σουίτες και λίγα εισιτήρια στις θέσεις των επισήµων για τους φιλοξενούµενους.

?ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ? Η διοίκηση του Ολυµπιακού θεωρεί λανθασµένη την απόφαση της Αστυνοµίας όπως και την εισήγηση του ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή για τη µη µετακίνηση φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδια. Η ερυθρόλευκη διοίκηση υποστήριξε ότι δεν µπορεί να γίνεται εξοµοίωση µε τα επεισόδια που έγιναν στην Καβάλα. Θεωρεί ότι οι 2.200 οπαδοί του Ολυµπιακού είχαν άψογη συµπεριφορά στο δηµοτικό γήπεδο των Σερρών και έγιναν µεµονωµένα επεισόδια στο κέντρο της πόλης.