Σε «αερόσακο» του Τόµας Ουιφαλούσι µετατράπηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και τον προστάτευσε από την πειθαρχική επιτροπή, η οποία χθες τιµώρησε τον τσέχο αµυντικό της Ατλέτικο Μαδρίτης µε αποκλεισµό δύο αγωνιστικών.
Η πειθαρχική επιτροπή στηρίχθηκε στο άρθρο 115 που αναφέρεται σε «επίθεση µικρής έκτασης» και όχι στο άρθρο 97 που προβλέπει ποινή αποκλεισµού µέχρι 12 αγωνιστικές για επικίνδυνο παίξιµο, επιβάλλοντας έτσι αποκλεισµό δύο αγωνιστικών στον Ουιφαλούσι για το χτύπηµά του στον Μέσι που έθεσε τον αργεντινό άσο νοκ άουτ για δύο εβδοµάδες.

Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η δήλωση του προπονητή της Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δήλωσε λίγο πριν από τη συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής πως «ο Ουιφαλούσι δεν είχε πρόθεση να τραυµατίσει τον Μέσι. Αυτά συµβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πήγε γρήγορα και µε δύναµη στη φάση. Καλό είναι να παίζεις δυνατά και όχι βίαια».

Ο Γκουαρντιόλα µίλησε και για τον Μέσι, ο οποίος από χθες άρχισε πρόγραµµα αποθεραπείας. Ενόψει του αποψινού αγώνα µε τη Χιχόν για το πρωτάθληµα ο κόουτς των Μπλαουγκράνα είπε πως «ο Μέσι είναι σχεδόν αναντικατάστατος αλλά θα προσαρµοστούµε. Ευτυχώς θα απουσιάσει για µικρό χρονικό διάστηµα».

Για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει ο αργεντινός άσος στα γήπεδα, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση των γιατρών:

«Τα πράγµατα θα µπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Οι γιατροί θα µας πουν αν µπορεί να αγωνιστεί εναντίον της Ρούµπιν Καζάν την επόµενη Τετάρτη». Η διάσταση που έλαβε ο τραυµατισµός του Μέσι, αλλά ιδιαίτερα η επίθεση που εξαπέλυσε ο Τύπος στον Τόµας Ουιφαλούσι, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ίδιου του Τσέχου αλλά και αρκετών προπονητών.

«Γίνονται πολύ χειρότερα τάκλιν αλλά το πρόβληµα ήταν πως το θύµα τώρα ήταν ο Μέσι», είπε ο Ουιφαλούσι και µαζί του συµφώνησε ο προπονητής του στην Ατλέτικο Μαδρίτης Κίκε Φλόρες: «Ολη η κουβέντα γίνεται γιατί τραυµατίστηκε ο Μέσι. Πάντα όταν τραυµατίζεται ο Μέσι ή ο Ρονάλντο γίνεται µεγάλο θέµα. Και ο Αγουέρο όµως τραυµατίστηκε πρόσφατα από παρόµοια µαρκάρισµα και δεν είδα να επιβάλλεται κάποια τιµωρία».

«Να προστατευτούν όλοι οι παίκτες» ζητεί και ο οµοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, αφήνοντας αιχµές για τον τρόπο που κάλυψε ο Τύπος τον τραυµατισµό του Μέσι. «Οι τραυµατισµοί είναι µέσα στο πρόγραµµα αλλά µερικοί λαµβάνουν µεγαλύτερη διάσταση γιατί αφορούν σπουδαίους παίκτες. Προστασία χρειάζονται όλοι», τόνισε ο µυστακοφόρος κόουτς.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

Ο Ουιφαλούσι δεν είχε πρόθεση να τραυµατίσει τον Μέσι. Αυτά συµβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πήγε γρήγορα και µε δύναµη στη φάση.

Καλό είναι να παίζεις δυνατά και όχι βίαια